Στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών βρέθηκαν αγρότες από την Τουρκία στην Αλεξανδρούπολη, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας τους είναι κοινός και ότι οι απλοί άνθρωποι των δυο χωρών δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, αντιπροσωπεία Τούρκων αγροτών βρέθηκε στο τελωνείο των Κήπων και συνομίλησαν με τους Έλληνες συναδέλφους τους, εκφράζοντας τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και στη γείτονα χώρα.

«Όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Τουρκία ο αγώνας των αγροτών έχει ίδια χαρακτηριστικά: ακριβά καύσιμα, υψηλό κόστος παραγωγής. Από την Κομοτηνή στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες αγρότες που δικαίως διεκδικούν βασικά αιτήματα τα οποία αφορούν το μέλλον της παραγωγής», δήλωσε Τούρκος αγρότης.

Featured Image

«Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε τους Τούρκους συναδέλφους κοντά μας, οι οποίοι δείχνουν ότι το πρόβλημα των αγροτών δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη γειτονική χώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Καναβίδης, από το μπλόκο των Λουτρών Αλεξανδρούπολης.

Μετά τη συνάντηση οι Τούρκοι και οι Έλληνες αγρότες φωτογραφήθηκαν και σχημάτισαν μαζί το σήμα της νίκης, σημειώνοντας πως την Τρίτη έχει προγραμματιστεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με τη συμμετοχή τριψήφιου αριθμού τρακτέρ.

Featured Image