Με αρκετές πιθανότητες για έναρξη πληρωμών αγροπεριβαλλοντικών 2023 από την επόμενη εβδομάδα, στον οργανισμό πληρωμών φορτσάρουν για να περαιώσουν και αυτή τη διαδικασία.

Το ρεπορτάζ του Agronewsbomb από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει πως ο μηχανισμός του οργανισμού πληρωμών δουλεύει για την επόμενη μεγάλη πληρωμή.

Αυτή είναι της προκαταβολής των αγρο-περιβαλλοντικών μέτρων έτους 2023, η οποία θα ανέλθει περίπου στα 180 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, είναι το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, το πρόγραμμα μείωσης νιτρορύπανσης κ.λπ. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το πιο πιθανό, είναι να αρχίσει εντός των επόμενων ημερών η πληρωμή αυτή, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της έως τις 30 Νοεμβρίου.

Featured Image

Εξάλλου, με αφορμή την εξόφληση στα αντίστοιχα (αγροπεριβαλλοντικά μέτρα) του 2022 προ ημερών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε τονίσει πως: “Με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του 2022 για τους δικαιούχους και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους του 2023 το ύψος της οποίας θα κυμανθεί στο 75% της ενίσχυσης”.

Όπως πάντως μας ανέφεραν εκπρόσωποι πυλών στο Agronewsbomb, με την τελευταία πληρωμή της εξόφλησης των αγρο-περιβαλλοντικών του 2022, διορθώθηκαν αρκετά πράγματα σε σχέση με τα δασικά ή και κάποιες ποινές, αλλά έμειναν και κάποιες ακόμα περιπτώσεις που δεν καλύφθηκαν, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός πληρωμής οι παραγωγοί.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image