Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη η συνάντηση στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Agronewsbomb δημοσίευσε πρώτο από το πρωί τη λίστα με τους 15 αγρότες, ωστόσο κουβέντα γίνεται και για την ομάδα της κυβέρνησης που θα παραστεί στην διαπραγμάτευση.

Δεδομένης της μεγάλης σημασίας του εν λόγω ραντεβού, παρών θα είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης, πιθανόν ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, αλλά και άλλοι από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης άφησε να εννοηθεί πως εκτός από την ενωρίτερη καταβολή της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για το έτος 2024, που είναι ειλημμένη απόφαση ήδη, ο πρωθυπουργός κρατά κάποιο άσσο στο μανίκι του για τους παραγωγούς. Ως τέτοιο θα μπορούσε, λένε οι πληροφορίες να είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο και η επαναφορά της χρέωσης για το ηλεκτρικό ρεύμα των αγροτών στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, όπως ζητούν οι παραγωγοί.

Featured Image

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιείται σύσκεψη των αγροτών για την προετοιμασία του ραντεβού στο Μαξίμου. Οι παρόντες τόνιζαν στο Agronewsbomb ότι: “αν δεν ικανοποιηθούν επαρκώς τα αιτήματα, τα μπλόκα και τα τρακτέρ, από την Τετάρτη κιόλας θα πολλαπλασιαστούν, ενώ θα γίνει και απόβαση χιλιάδων αγροτών στο Σύνταγμα”.

Δείτε τι είπε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image