Η πολιτεία που λέει ότι στηρίζει την αγροτική παραγωγή, δεν μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή άρδευση σε μια περιοχή που βγάζει εξαιρετικό ελαιόλαδο, όπως είναι η Θερμησία.

Εκεί δραστηριοποιείται ο Συνεταιρισμός Θερμησία Δήμητρα με παραγωγούς που καλλιεργούν Κορωνέικη και Μανάκι. Τα προβλήματα είναι πολλά και σε αυτή την περιοχή και όπως λέει εκ μέρους του συνεταιρισμού ο κ. Γιάννης Κοροντίνης: “η παραγωγή τη νέα χρόνια με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται πως θα είναι μέτρια προς κακή. Και πάλι δεν ξέρουμε πώς θα πάνε και οι καιρικές συνθήκες από δω και πέρα και πόσους καύσωνες θα κάνει. Ουσιαστικά εμείς έχουμε ποτιστικούς ελαιώνες, τους οποίους αναγκαστικά έχουμε μετατρέψει σε ξηρικούς, καθώς το νερό που υπάρχει είναι υφάλμυρο και δεν μπορούμε να ρίχνουμε στις καλλιέργειες, παρά μόνο ελάχιστο… Η πολιτεία μας έχει εγκαταλείψει. Οι αγρότες – ελαιοπαραγωγοί στην περιοχή μας είμαστε βαθιά απογοητευμένοι που το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί να στηρίξει την παραγωγή μας”.

Για πρώτη φορά έφερε νερό ο τοπικός χείμαρρος και τα νερά κατέληξαν στη θάλασσα

Featured Image

Όπως λέει συνεχίζοντας ο κ. Κοροντίνης “για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες, όπως μας είπαν και οι παλιότεροι, ο τοπικός χείμαρρος Ρορό, στις 4 Ιουλίου κατέβασε νερό και το βλέπαμε να χάνεται προς τη θάλασσα, ενώ οι καλλιέργειές μας είναι στα κόκκινα, διψάνε και κινδυνεύουν να μην έχουν καθόλου παραγωγή”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image