Πρόκειται για παλιά απόφαση που διορθώθηκε.

Τα αναγκαία μέτρα ελέγχου για τη διασφάλιση θεμιτών εμπορικών πρακτικών κατά την παραγωγή, διακίνηση και εμπορία του γάλακτος, των γαλακτοκομικών προϊόντων
και των παραγόμενων υποπροϊόντων γάλακτος, καθώς επίσης τη διαδικασία και τον τρόπο καταβολής, είσπραξης και απόδοσης στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ της ειδικής εισφοράς 0,75 % επί της ανά κιλό τιμής του εισκομιζόμενου γάλακτος βάσει της παρ. 7 του άρθρου 94 του ν. 2127/1993, από τους πρώτους αγοραστές, καθορίζει σχετική απόφαση του ΥπΑΑΤ που φέρνει στο φως το Agronewsbomb.

Οι παραγωγοί γάλακτος του άρθρου 3, προκειμένου να διαθέτουν το παραγόμενο γάλα, πρέπει να λάβουν ηλεκτρονικό κωδικό έγκρισης από την αρμόδια αρχή ελέγχου, η οποία έχει την ευθύνη της τήρησης και της συνεχούς ενημέρωσης του σχετικού μητρώου που διασυνδέεται με την εφαρμογή ΑΡΤΕΜΙΣ.

Ο ηλεκτρονικός κωδικός έγκρισης χορηγείται από την αρμόδια αρχή ελέγχου, μέσω της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος, της Γενικής Διεύθυνσης Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων, ύστερα από αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (Υπόδειγμα 1 του Παραρτήματος) του ενδιαφερομένου, που υποβάλλεται σε αυτήν, στην οποία υποχρεωτικά δηλώνεται ο κωδικός εκμετάλλευσης (EL) του παραγωγού.

Featured Image

Στην περίπτωση που ο παραγωγός γάλακτος είναι συλλογικός φορέας, όπως αυτοί ενδεικτικά αναφέρονται στο άρθρο 3 παρ. 1 α), προσκομίζει αναλυτική κατάσταση των μελών του με τους αντίστοιχους κωδικούς εκμετάλλευσης (EL) που αυτοί φέρουν.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9D%CE%A984653%CE%A0%CE%93-%CE%A42%CE%95?inline=true

Featured Image