Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επερχόμενη πληρωμή.

Σε εβδομάδα πληρωμών μπαίνουμε και οι αγρότες, αλλά και οι κτηνοτρόφοι ανυπομονούν, καθώς περιμένουν πώς και πώς τα χρήματα, για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ αλλά και από συνομιλητές του ΥπΑΑΤ Λ. Αυγενάκη, αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσει η πληρωμή εξόφλησης της βασικής και της αναδιανεμητικής ενίσχυσης από την ερχόμενη Τετάρτη. Έτσι, θα διασφαλιστεί η πληρωμή των παραγωγών σε όλες τις τράπεζες και δεν θα μείνει κόσμος χωρίς χρήματα πριν τις γιορτές. Σε ένα τέτοιο σενάριο και εφόσον επαληθευτούν τα λεγόμενα Αυγενάκη (μιας και υπάρχει και ο ΟΠΕΚΕΠΕ στη μέση), η πληρωμή στις υπόλοιπες τράπεζες θα γίνει εντός δυο ημέρων, δηλαδή από τις 20 έως τις 22, όπως έχουμε σημειώσει εδώ και μήνες.

Αυτά όπως είπαμε εκτός απροόπτου καθώς τον τελικό λόγο θα έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Featured Image

Εν τω μεταξύ, εκτός των απωλειών από το παλιό πρασίνισμα (νυν οικολογικά σχήματα), χιλιάδες θα είναι οι παραγωγοί που θα πάρουν λιγότερα χρήματα ή και καθόλου λόγω του monitoring, ενός προβλήματος, που πρώτοι αποκαλύψαμε από το περασμένο Σάββατο. Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τους νέους αγρότες, αλλά και με τα συνολικά 88 εκατ. ευρώ, που δεν δόθηκαν τον Οκτώβριο.

ΥπΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ εφόσον πάει έτσι το πράγμα θα έχουν να διαχειριστούν εν μέσω εορτών τις γκρίνιες του αγροτικού κόσμου, οι οποίες είναι και άκρως αιτιολογημένες, αφού δυο χρόνια τώρα δεν υπάρχει καμιά ισορροπία με τη νέα ΚΑΠ… αλλά και τις πληρωμές των ενισχύσεων.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image