Με πολλές δυσκολίες και με συνεχή προσπάθεια διαχείρισης των ελλειμματικών αποθεμάτων της λίμνης Σμοκόβου προχωρά η αρδευτική περίοδος στην περιοχή των Σοφάδων, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην αδυναμία να φθάσει νερό στα τερματικά (Κυψέλη, Ερμήτσι, Ματαράγκα).

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Γιαννακός, πέραν των λίγων ποσοτήτων, υπάρχει θέμα και με εκείνους που δεν πειθαρχούν στις απαγορεύσεις για τη διαχείριση του νερού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η 36ωρη απαγόρευση που ανακοινώθηκε έγινε σεβαστή μόνο για τα αντλιοστάσια, σε αντίθεση με εκείνους που παίρνουν νερό απ’ ευθείας από το ποτάμι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην περνάει νερό προς τα τερματικά, να μην φθάνει στα αγροκτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων που προαναφέραμε και να έχουμε μπροστά μας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος, διακοπή από τις 10 έως τις 14 Αυγούστου.

Featured Image

Συνιστούμε και παρακαλούμε, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος, αυτό το διάστημα να τηρηθεί απαρέγκλιτα η απαγόρευση προς όφελος όλων.

Από κει και πέρα τόνισε ο κ. Γιαννακός θα δοθεί νερό για 7-8 ημέρες, ίσως και λίγο παραπάνω γιατί έχουμε όψιμες καλλιέργειες και ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς παραγωγικές απώλειες μία πολλή δύσκολη χρονιά.

Σε ότι αφορά, τώρα, την στάθμη της λίμνης Σμοκόβου, μας επισήμανε ότι είναι στα όρια της αλλά είναι ο ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος αυτός που διαθέτει τα στοιχεία για τα αποθέματα. Εδώ να πούμε πως επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο του εν λόγω ΤΟΕΒ αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν.

Featured Image