Μέσω ανακοίνωσής τους, τα συνδικάτα των Ισπανών αγροτών ανέφεραν ότι στις περιοχές με το χαμηλότερο επίπεδο βροχοπτώσεων στην περιοχή της Μεσογείου, οι απώλειες ξεπερνούν το 70% σε σύγκριση με ένα κανονικό έτος και ότι οι ντόπιοι αγρότες, για τρίτη συνεχή χρονιά, μετά βίας θα έχουν συγκομιδή.

Τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί και οι ξυλώδεις καλλιέργειες (αμπελώνες, ελαιώνες και οπωροφόρα δέντρα) είναι οι καλλιέργειες που πλήττονται περισσότερο.

Σύμφωνα με την UPA, «η νότια και ανατολική Ισπανία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και τρία χρόνια, με απώλεια σοδειάς, θάνατο αμπέλων και αμυγδαλιών και απουσία βοσκοτόπων για τα ζώα (…) Οι αυτόνομες κοινότητες και η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να δράσουν τώρα “.

Τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί και οι ξυλώδεις καλλιέργειες (αμπελώνες, ελαιώνες και οπωροφόρα δέντρα) είναι οι καλλιέργειες που έχουν πληγεί περισσότερο στις επαρχίες Σαραγόσα, Teruel, La Rioja, Lérida, Castellón, Valencia, Alicante, Albacete, Murcia, Almería και Granada. λεπτομερής.

Featured Image

Η κατάσταση είναι επίσης πολύ ευαίσθητη για τους εκτατικούς κτηνοτρόφους στις κύριες περιοχές της νοτιοανατολικής Ισπανίας, στις οποίες η έλλειψη βοσκοτόπων απειλεί σοβαρά τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων, δήλωσαν.

Ομοίως, ανέφεραν ότι πολλοί συνεταιρισμοί περνούν περίπλοκες καταστάσεις λόγω αυτών των κλιματικών συνθηκών, αφού είδαν τον όγκο των προϊόντων προς διάθεση στην αγορά να μειώνεται δραστικά, ενώ έπρεπε να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το πάγιο τους κόστος, τις αποσβέσεις, την προηγμένη χρηματοδότηση τους. μέλη κ.λπ.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι εκπρόσωποι των Asaja, COAG και Cooperatives θα μεταφέρουν στη MAPA την ανάγκη να ενορχηστρωθεί ένα πακέτο άμεσης βοήθειας για επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους στις πιο πληγείσες περιοχές, καθώς και στους συνεταιρισμούς που πλήττονται από τη μείωση του εμπορεύσιμου όγκου, όπως αναφέρει το valenciafruits.

Επιπλέον, θα ζητήσουν από τη MAPA να διεκπεραιώσει την έκτακτη κατάσταση λόγω ξηρασίας σε αυτές τις περιοχές ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έτσι ώστε οποιαδήποτε κρατική ή/και περιφερειακή ενίσχυση που μπορεί να εγκριθεί να μην υπολογίζεται στο καθεστώς «ενίσχυσης de minimis».

Featured Image