Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες του Αμυνταίου. Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου καλούν σε πορεία στις 11:00 με τα τρακτέρ στο Αμύνταιο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, την Τρίτη 18 Φλεβάρη κλείνουν τον δρόμο στο μπλόκο του Αμυνταίου από τις 17:30 μέχρι τις 18:30. Θα ακολουθήσει γλέντι στο μπλόκο. Την Τετάρτη 19 Φλεβάρη, μαζί με τους συναδέλφους τους από ολόκληρη την Ελλάδα, συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο οποίος θα βρίσκεται εκεί.
Σάμος: Κινητοποιήσεις
Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος καλεί σε μαζική κινητοποίηση για τη στήριξη αγρότη που δικάζεται.
Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος καλεί σε μαζική συμμετοχή τα μέλη του, καθώς και όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες της Σάμου, στη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, έξω από τα δικαστήρια, στις 9 το πρωί. Η συγκέντρωση έχει ως στόχο την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς έναν αγρότη, ο οποίος δικάζεται. Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι “το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Τονίζει ότι όλοι οι αγρότες της περιοχής έχουν βιώσει παρόμοια προβλήματα, όπως η καταστροφή των καλλιεργειών τους από τα αγριογούρουνα. Το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται λόγω της έλλειψης μέτρων από την πλευρά του κράτους, το οποίο, σύμφωνα με τον Σύλλογο, δείχνει αναλγησία και αδιαφορία απέναντι στον πρωτογενή τομέα του νησιού”.
«Σήμερα αυτός, αύριο εμείς», δηλώνει ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος, καλώντας όλα τα μέλη του αλλά και όλη την αγροτική κοινότητα του νησιού να ενώσουν τη φωνή τους.
Ξημέρωσαν στην ΠΕ Μαγνησίας
Στο προαύλιο της ΠΕ Μαγνησίας πέρασαν το βράδυ τους αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Αερινό, τον Αλμυρό, το Σέσκλο, τον Βόλο και από το Πήλιο, διεκδικώντας τη στήριξη της πολιτείας, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται στον πρωτογενή τομέα. Οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι επεσήμαναν ότι η διορία των 10 ημερών που είχαν δώσει στην κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους εξέπνευσε και γι’ αυτό οι κινητοποιήσεις θα Πήραν τα τρακτέρ τους χθες το απόγευμα από το μπλόκο Αλμυρού και αγρότες μαζί με κτηνοτρόφους πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο του Βόλου με τελικό προορισμό το προαύλιο της ΠΕ Μαγνησίας, όπου και στρατοπέδευσαν.
«Ξενυχτήσαμε στην Περιφέρεια και έτσι ξενυχτάμε και στα μπλόκα. Έχουμε χάσει τον ύπνο μας, έχουμε χάσει την υπομονή μας. Είχαμε δώσει στην κυβέρνηση έως την Κυριακή προθεσμία κι επειδή εμείς ό,τι λέμε το τηρούμε και επειδή δεν έχουμε άλλα περιθώρια, γιατί έχουμε κομμένα ρεύματα, νερά στα σπίτια μας από θανατωμένους, πνιγμένους και καμένους κτηνοτρόφους, κάναμε αυτή την κινητοποίηση», είπε σήμερα το πρωί στο magnesianews.gr ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Μαγνησίας κ. Γιώργος Τερζάκης.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε τα ψυγεία μας άδεια κι αυτό το λένε κα οι ληγμένοι λογαριασμοί μας και δεν αντέχουμε άλλο. Ζητάμε να επιβιώσουμε. Ζητάμε να πληρωθεί η θανάτωση των ζώων, να δοθεί ένα επίδομα για τα ζώα, ζωοτροφές, ένα επίδομα από 500 έως 2000 ευρώ τον μήνα σε κάθε κτηνοτρόφο, αναλόγως τα ζώα που είχε, μέχρι να ξαναπάρουμε ζώα, για να μπορέσει να βγάλει τα έξοδά του. Κάνουμε μία δουλειά που ξυπνάς 5 το πρωί και κοιμάσαι ό,τι ώρα σε πάρει, μπορεί και το βράδυ. Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα, είναι θέματα επιβίωσης».
Πηγή: samos24.gr, newsbomb.gr, magnesianews.gr