Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το μεσημέρι διαδικτυακή συνάντηση 200 περίπου ΚΥΔ έπειτα από πρόσκληση της ΠΕΦΑΣΥ, για το ΟΣΔΕ του 2024 και τις δηλώσεις.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες τα 200 περίπου ΚΥΔ που αναμένεται να συμμετάσχουν στη σύσκεψη, αντί να βρίσκονται σε κάποια παραλία… πρόκειται να προσδιορίσουν την περαιτέρω στάση τους έναντι των εξελίξεων στο ΟΣΔΕ και ειδικά να αποφασίσουν από κοινού πώς θα πορευθούν έναντι του… δυσλειτουργικού, όπως το χαρακτηρίζουν, ΟΣΔΕ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πεπειραμένοι εκπρόσωποι ΚΥΔ “οι εισηγήσεις τους, όπως διατυπώθηκαν στις πρόσφατες ενημερωτικές συναντήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και γενικότερα οι… φωνές τους δεν εισακούστηκαν, ειδικά δε σε ό,τι έχει να κάνει με την αλλαγή στα χρονοδιαγράμματα και την τμηματοποίηση της ΕΑΕ, με αποτέλεσμα να ευρίσκονται προ μεγάλου αδιεξόδου, δεδομένου των ιδιαίτερα ασφυκτικών πλέον χρονικών πλαισίων και τις ημερομηνίες που έχουν τεθεί”.

Μάλιστα όπως πληροφορείται το Agronewsbomb υπάρχουν εισηγήσεις, που αναμένεται να τεθούν σήμερα προς συζήτηση από τους εκπροσώπους σχεδόν των μισών ΚΥΔ της χώρας, για προσφυγή ακόμα και στη δικαιοσύνη για “διαφυγόντα κέρδη” και “διασφάλιση της ποιότητας της δουλειάς μας”.

Featured Image

Σημειωτέον ότι με την ημερομηνία της 12ης Σεπτεμβρίου να πλησιάζει -ενώ μεσολαβούν και οι γιορτές του Δεκαπενταύγουστου αλλά και οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων- ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι του χώρου θεωρούν αδιανόητο και “μη ασφαλές” για τα χρήματα των παραγωγών, το να περαιωθεί όλος αυτός ο όγκος αιτήσεων ΕΑΕ έως τότε.

Σε όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό να προσθέσουμε ότι το σύστημα ακόμα και σήμερα, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι ΚΥΔ, αργεί πολύ, ενώ οι αρμόδιοι δεν έχουν εκδώσει εγκυκλίους και αποφάσεις για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων, τα οικολογικά σχήματα, τους κανόνες αιρεσιμότητας κ.λπ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image