Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι αγρότες πανελλαδικά με αφορμή την συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της ομάδας EUMED- 9 για τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στο Μεσολόγγι με τους αγρότες των Οινιάδων και της Ναυπακτίας να πηγαίνουν με τα τρακτέρ στο κέντρο του Μεσολογγίου, έχοντας πάνω στα οχήματα μαύρες σημαίες αλλά και την Ελληνική Σημαία. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου κλείνοντας τον δρόμο για αρκετή ώρα. Εκεί μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας τονίζοντας την αύξηση του κόστους καλλιέργειας και τις φθηνές τιμές που παίρνουν οι ίδιοι για τα προϊόντα τους τα οποία φθάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή πανάκριβα.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι τέλους καθώς δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να δικαιωθούν όπως διαμήνυσαν οι ίδιοι.

Στην κινητοποίηση ήταν παρόντες και υποστήριξαν τον αγώνα εκπρόσωποι άλλων φορέων όπως είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος και ο Εμπορικός Σύλλογος, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και ο Δημοτικός Σύμβουλος Π. Κατσούλης.

Featured Image

Μετά την συγκέντρωση στο Ε.Κ. οι αγρότες είχαν προγραμματίσει και επίσκεψη στο Δημαρχείο προκειμένου να δώσουν και στον Δήμαρχο τα αιτήματά τους και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Περιφέρεια όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη. Η απόφαση των αγροτών ήταν να αφήσουν τα τρακτέρ στον προαύλιο χώρο του διοικητηρίου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και της αποψινής νύχτας και στην συνέχεια θα συνεδριάσουν και πάλι για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Δείτε και σχετικό βίντεο

Πηγή: Aιχμή Μεσολογγίου, agriniosite.gr

Featured Image