Καλή η φετινή χρονιά για ποιότητες και τιμές, μειωμένη η παραγωγή.

Ο Νίκος Ρόμπολας, παραγωγός από την Κατοχή Μεσολογγίου τόνισε μιλώντας στο Agronewsbomb τα εξής: “αυτή την περίοδο κόβουμε μανταρίνια Κλημεντίνες. Η ζήτηση είναι καλή, σε αντίθεση με πέρσι, που μείνανε στα δέντρα πολλά μανταρίνια, ενώ και η παραγωγή είναι καλή από άποψη ποσότητας. Η ποιότητα είναι εξαιρετική και οι τιμές παίζουν στα 43 με 44 λεπτά καθαρά στο χέρι του παραγωγού. Δυσκολία, όπως σε όλη τη χώρα, υπάρχει με τους εργάτες γης, ενώ τα έξοδα κοπής στις Κλημεντίνες υπολογίζονται γύρω στα 13 λεπτά το κιλό. Το θετικό είναι ότι υπάρχει καλή ροή στην αγορά και αγοράζεται προϊόν από το εμπόριο”.

Ο κ. Νίκος Ρόμπολας

Ο γεωπόνος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Εσπεριδοειδών Σαγιάδας κ. Γιάννης Γκουγκούλης σημείωσε στο Agronewsbomb ότι η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά για τις Κλημεντίνες στην περιοχή, ενώ οι τιμές παραγωγού (μικτά) ήταν μέχρι πριν από δυο ημέρες στα 50 λεπτά το κιλό. “Σήμερα η τιμή έχει πέσει στα 45 λεπτά μικτή τιμή. Τα έξοδα για τις κοπές είναι εδώ στα 7-8 λεπτά το κιλό και έχουμε δικά μας συνεργεία. Ζήτηση υπάρχει και ροή στην αγορά καλή. Η παραγωγή σε τονάζ είναι μειωμένη από πέρσι 40 με 50% ενώ σε γενικές γραμμές η ποιότητα είναι καλή. Μικρά θέματα έχουμε με τον αλευρώδη και τον ψευδόκοκκο, αλλά σε περιορισμένο βαθμό”, πρόσθεσε ο κ. Γκουγκούλης.

Featured Image

Ο κ. Πέτρος Μπλέτας

Τέλος, ο κ. Πέτρος Μπλέτας, παραγωγός από τη Σκάλα Λακωνίας τόνισε στο Agronewsbomb τα εξής: “η ζήτηση είναι πολύ καλή για τις Κλημεντίνες και οι τιμές παραγωγού είναι στα 50-60 λεπτά το κιλό. Εκτιμώ, ότι η ζήτηση θα ανέβει κι άλλο, ιδίως από το εξωτερικό. Στην Ελλάδα η ζήτηση και η κατανάλωση είναι σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Όσον αφορά στον όγκο παραγωγής, έχουμε μια κανονική προς το… καλό χρονιά και εξαιρετική ποιότητα”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image