Για πρωτοφανείς εικόνες στο Βόλο κάνει λόγο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ με πολίτες να απλώνουν λιόπανα σε δημοτικά πάρκα για να μαζέψουν ελιές, βρισκόμενοι σε απόγνωση λόγω της ραγδαίας αύξησης της τιμής του ελαιολάδου στο ράφι.

Στήνουν λοιπόν πανιά και τινάζουν ελιές ακόμη και από καλλωπιστικά ελαιόδεντρα με το θέμα μάλιστα να απασχολεί πλέον και τη δημοτική αρχή

Εικόνες σίγουρα που δείχνουν από τη μια την απόγνωση σε μια πόλη που λόγω και του Πηλίου και της Σούρπης, έχει στην κουλτούρα της την κατανάλωση λαδιού από την άλλη όμως με τις τιμές να έχουν σκαρφαλώσει στα 12, 13 και 14 ευρώ το λίτρο στα ράφια των μάρκετ, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Σε λίγες ώρες εξάλλου, αναμένεται να ανακοινώσει η ΕΛΣΤΑΤ τα αναλυτικά στοιχεία του πληθωρισμού για το μήνα Οκτώβριο του 2023, όπου το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν οι τιμές των τροφίμων, οι οποίες ουσιαστικά επηρεάζουν και προβληματίζουν το μέσο Έλληνα.

Featured Image

Το κύμα της ακρίβειας όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά αναμένεται να συνεχιστεί και μάλιστα εντονότερο, κυρίως σε ό,τι αφορά ακριβώς τα τρόφιμα.

Τα «μαύρα μαντάτα» για τον πληθωρισμό έφερε ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ,Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος προέβλεψε μια νέα άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή πριν υπάρξει μόνιμη και σταθερή αποκλιμάκωση.

Πολλοί άλλοι μιλούν για «πληθωρισμό απληστίας» κατηγορώντας πολλές πολυεθνικές αλλά και εγχώριες εταιρείες για μη αιτιολογημένη άνοδο των τιμών, που βελτιώνει βίαια τα αποτελέσματα τους ενόψει μάλιστα του κλεισίματος της χρονιάς, την ώρα μάλιστα που η τιμή παραγωγού δέχεται πιέσεις.

Πηγή: thessaliatv.gr

Featured Image