Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, να έθεσε ως στόχο για το φετινό «Καλάθι του Πάσχα» η τιμή του αρνιού να είναι χαμηλότερα από τα 10 ευρώ το κιλό, ωστόσο, οι κτηνοτρόφοι τονίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.

«Αυτές οι τιμές δεν μπορούν να βγουν με τίποτα εκτός αν πιεστούν τόσο πολύ οι κτηνοτρόφοι και αναγκαστούν και κατεβάσουν τιμές σε σχέση με αυτές που πουλούσαμε τις προηγούμενες μέρες το οποίο θα είναι καταστροφικό για την κτηνοτροφία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Kτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1.

Ο ίδιος ωστόσο επεσήμανε ότι – λόγω εισαγωγών – θα υπάρξει επάρκεια ενόψει του Πάσχα:

Featured Image

«Επάρκεια απ’ ότι φαίνεται θα υπάρξει, εισαγωγές θα γίνουν έτσι κι αλλιώς, είναι προγραμματισμένες από κάποιους εμπόρους που κάθε χρόνο ασχολούνται με αυτό. Ευελπιστούμε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, αυτό που πιέζουμε εδώ και τρία χρόνια ότι θα πρέπει να έχει διακριτή σφραγίδα το εισαγόμενο σε σχέση με το ελληνικό», σύμφωνα με το dnews.gr.

Ερωτηθείς αν έχουν συνομιλήσει με το υπουργείο Ανάπτυξης, είπε: «Εμάς σαν σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας δεν μας κάλεσε το υπουργείο ποτέ να συζητήσουμε. Δεν μας έχουν ρωτήσει ποτέ για το κόστος παραγωγής. Το κόστος παραγωγής σήμερα ανάλογα την εκμετάλλευση το πόσο οργανωμένη είναι το κόστος ξεκινάει από 7,5-8€. Αν φύγει το αρνί κάτω από 8€ έχει φύγει κάτω από το κόστος παραγωγής γιατί εγώ να ταΐσω ένα αρνί 2 μήνες περίπου για να το βγάλω στην αγορά χωρίς να μου μείνει τίποτα;».

«Μακάρι να μπορούσαμε να προσδιορίσουμε εμείς τις τιμές δυστυχώς τις προσδιορίζουν οι έμποροι. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πιέσεις από εμπόρους που κάνουν λόγο ότι θα αυξηθεί πολύ η τιμή, θα φτάσει τα 16 και 17€ που νομίζω ότι είναι ένας εκφοβισμός απέναντι στους κτηνοτρόφους για να αναγκαστούν να πουλήσουν πιο φθηνά. Αυτό όμως θα είναι μπούμερανγκ για την κτηνοτροφία γιατί το επόμενο διάστημα θα μειωθεί κι άλλο ο ζωικός πληθυσμός», υπογράμμισε ο κ. Μόσχος.

Featured Image