Ο κ. Δημήτρης Σίνος είναι παραγωγός καρπουζιού στη Μανωλάδα Ηλείας, μια περιοχή, όπου σιγά – σιγά τελειώνει η σεζόν στο προϊόν αυτή την περίοδο.
Όπως λέει στο Agronewsbomb ο κ. Σίνος: “καλλιεργώ βαρέλες αλλά και ποικιλία Βανέσα, που βγάζω τώρα. Σιγά – σιγά τελειώνει η σεζόν για μας εδώ στην Ηλεία. Πρώτη δίνει καρπούζι η Κρήτη, μετά η Πελοπόννησος, για να ακολουθήσουν Θήβα, Τρίκαλα κ.λπ. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Στα πρώιμα καρπούζια που φέτος δεν ευνοήθηκαν από τον καιρό καθόλου, το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό και μπορεί να φθάσει και τα 1.200 ευρώ το στρέμμα, καθώς απαιτούνται και χοντρά νάυλον. Στα μεσοπρώιμα και όψιμα το κόστος είναι πιο προσιτό, στα 700-800 ευρώ το στρέμμα. Προσωπικά δίνω στη χονδρική. Φέτος υπάρχει καλή ζήτηση όσο προχωρά το καλοκαίρι, ενώ στην ΕΕ υπάρχει έλλειψη στο προϊόν, λόγω των ζημιών από την ξηρασία. Οι τιμές τώρα στη χονδρική είναι στα 35 λεπτά, αλλά έφτασαν το προηγούμενο διάστημα τα 40-55 λεπτά το κιλό. Από δω και πέρα θα υπάρχει πρόβλημα με καψίματα λόγω του καύσωνα και οι αποδόσεις θα είναι μειωμένες”.
Σύμφωνα με τον κ. Σίνο, οι τιμές είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές.
Newsroom Agronewsbomb