Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η σύσκεψη των κτηνοτροφικών συλλόγων, που διήρκησε και αρκετές ώρες.

Μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης διήρκησε η σύσκεψη των κτηνοτροφικών συλλόγων της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Στην σύσκεψη που κάλεσε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Μυλοποτάμου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Αμαρίου, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Στέφας Παναγιώτης, ενώ τηλεφωνικά συμμετείχαν και οι αντίστοιχοι Σύλλογοί από το νομό Αρκαδίας, από το νομό Λακωνίας και την Μεσσηνία.

Όπως δήλωσε στο Agronewsbomb ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου κ. Γρύλλος Παπαδάκης: “αναλύσαμε την κατάσταση μετά την κακή πληρωμή της περασμένης Παρασκευής και ομοφώνως όλοι διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού από μέρους μας. Παράλληλα, αποφασίσαμε μέχρι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου να έχουμε επικοινωνία και συναποφασίσουμε μαζί και με άλλους Αγροτικούς, Κτηνοτροφικούς, Μελισσοκομικούς κ.λπ. Συλλόγους με νόμιμη λειτουργία από όλη τη χώρα, τις διαδικασίες ώστε να κινήσουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες εκ του Νόμου, αρχικά με εξώδικο και μετέπειτα με αγωγή, ώστε να διεκδικήσουμε τα χρήματα που κόπηκαν από τις επιδοτήσεις μας και αγγίζουν τα 180 εκατ. ευρώ. Όλοι διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση για το βαθμό αυτό της σύγκλισης στις επιδοτήσεις μας και όλοι βρεθήκαμε προ εκπλήξεων. Πέραν του πανελλαδικού εξωδίκου, αγωγής κ.λπ. προσανατολιζόμαστε και σε άλλες μορφές αντίδρασης, οι οποίες θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες. Εδώ το πλάνο λέει είτε διαμαρτυρίες σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ από όλους τους Συλλόγους, Αγροτικούς, Κτηνοτροφικούς, Μελισσοκομικούς κ.λπ. είτε μια μεγάλη δυναμική πανελλαδική διαμαρτυρία στα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Δομοκού στην Αθήνα. Περιμένουμε ακόμα μια ξεκάθαρη απάντηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε σχέση με τις περικοπές στις επιδοτήσεις. Πρέπει επιτέλους να ακουστεί δυναμικά η φωνή μας και να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα του πρωτογενή τομέα, που μας οδηγεί στη… μετανάστευση και στην έξοδο από τον τόπο μας”.

Featured Image

Συνάντηση με Αυγενάκη από βδομάδα

Εκτός αυτού, από βδομάδα και μόλις ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης επιστρέψει από ταξίδι στις Ινδίες, οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι θα επιδιώξουν και θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στην Αθήνα, για να αναλυθεί η κατάσταση, καθώς η ύπαιθρος και τα χωριά “βράζουν” στην κυριολεξία μετά την πληρωμή της Παρασκευής και όλοι πλέον φοβούνται μήπως επαναληφθεί αντίστοιχη κατάσταση τον Δεκέμβριο.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image