Ο “πόλεμος” του νερού ξεκίνησε στη Μεσαρά καθώς τα πολλά περιστατικά που καταγράφονται καταδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας που έχει γίνει και η αιτία της έξαρσης των φαινομένων αυτών.

Καλλιέργειες διψούν, το νερό της ύδρευσης περιορισμένο και λύσεις δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα ο πόλεμος αυτός να εξελίσσεται θέτοντας σε συναγερμό δήμους, ΤΟΕΒ και άλλες υπηρεσίες.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για δολιοφθορά μια μεγάλης γεώτρησης του Δήμου σε περιοχή της Μεσαράς μεγάλου βάθους 270 μέτρων.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος η δολιοφθορά ίσως προκλήθηκε από κάποιους οι οποίοι δεν ήθελαν η δημόσια γεώτρηση αυτή, όπως και άλλες με μεγάλο βάθος να αντλούν νερό στερώντας το από άλλες ιδιωτικές που δεν έχουν άδεια για να βρουν νερό σε τέτοιο βάθος.

Featured Image

Γεωτρήσεις πολλών μέτρων έχουν άδεια να ανορύξουν μόνο δήμοι και ΤΟΕΒ. Θεωρούν λοιπόν κάποιοι ότι είναι η αιτία οι δικές τους γεωτρήσεις να μην έχουν νερό εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Ο δήμαρχος επισκέφθηκε την περιοχή διαμηνύοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές ενώ κατέθεσε και μήνυση κατ αγνώστων για τη δολιοφθορά. Υπάρχουν είπε ιδιώτες με γεωτρήσεις που δεν τηρούν τις διαδικασίες και έκανε δραματική έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού.

Παράλληλα υπάρχουν υποψίες ότι και το περιστατικό στα Πραιτώρια με την καταστροφή 7 στρεμμάτων καλλιέργειας καρπουζιού έχει σχέση με τη χρήση του νερού καθώς οι δράστες ίσως δεν ήθελαν να χρησιμοποιείται το νερό για την άρδευση της έκτασης.

Παράλληλα υπάρχουν πολλές καταγγελίες για κλοπή υδρομέτρων, καταστροφή αρδευτικών δικτύων κ.α Πολλά λοιπόν τα περιστατικά με μεγαλύτερο την κλοπή του νερού από το Φράγμα της Φανερωμένης που αποδεικνύουν ότι ο πόλεμος του νερού είναι σε πλήρη εξέλιξη με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή: ekriti.gr

Featured Image