Η πιο επιτυχημένη εκδήλωση, βάσει προσέλευσης κόσμου, αλλά και θεματολογίας, ήταν εκείνη της ΠΕΦΑΣΥ.

Με… κοσμοπλημμύρα συνοδεύτηκε η εκδήλωση ενημέρωσης της ΠΕΦΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη για τα οικολογικά σχήματα, μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου, που διψά για ενημέρωση σχετικά με τα επερχόμενα της νέας ΚΑΠ.

Στην εκδήλωση μίλησε μεταξύ των άλλων και ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Στρατάκος, ο οποίος έκανε τεχνική και πολιτική τοποθέτηση σε σχέση με τα οικολογικά σχήματα.

Από το ρεπορτάζ του Agronewsbomb προέκυψε ότι οι δηλώσεις στα οικολογικά σχήματα δύσκολα θα ανοίξουν πριν τα τέλη Φεβρουαρίου. Μάλιστα αφού συλλεγούν οι δηλώσεις και γίνει επεξεργασία παλιών και νέων, προσθήκη νέων αποφάσεων κ.λπ. θα βγουν και τα ποσά ενίσχυσης. Άρα ό, τι έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα στην… πιάτσα σε σχέση με τα ποσά ενίσχυσης απλά δεν ισχύει.

Featured Image

Ο Γιώργος Στρατάκος δεν άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με τα ποσά ενίσχυσης.

Τέλος, στο περιθώριο της εκδήλωσης, ακούστηκε ότι το ΟΣΔΕ πάει για άνοιγμα προς το Μάιο, ενώ η πολιτική ηγεσία κάνει προσπάθειες ώστε να αποφευχθούν οι περσινές καθυστερήσεις και τα κάθε λογής παρατράγουδα… Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να υπάρξει άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ιδιωτών και μη, ούτως ώστε να μην υπάρξουν επιτέλους άλλα προβλήματα και καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image