Το εμπόριο θέλει να πάρει τσάμπα τον… κόπο των παραγωγών ελιάς Καλαμών, όσες δηλαδή υπάρχουν ακόμα σε κάδες.

Με το εμπόριο να “θησαυρίζει” στην κυριολεξία από τις Καλαμών που πάνε τρένο στις εξαγωγές και τους παραγωγούς και τις οικογένειές τους να… φυτοζωούν, 10 ολόκληρα λεπτά παραπάνω προσφέρονται πλέον σε αγρότες με ελιές στις κάδες για να δώσουν την παραγωγή τους.

Οι περισσότεροι βέβαια παραγωγοί όπως διαμηνύουν μέσω Agronewsbomb, με 10, 20 και 30 λεπτά παραπάνω και μια τιμή στα 1 ευρώ κάτω του κόστους δηλαδή, όχι ελιές δεν θα πάρουν οι έμποροι, αλλά ούτε απάντηση… στα τηλέφωνα που παίρνουν.

Featured Image

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στην Καλαμών, τρία πράγματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άνοδο τιμών παραγωγού. Πρώτον, το ΣτΕ να καταρρίψει εκ νέου την απόφαση Γεωργαντά-Αποστόλου, δεύτερον, η τραγική ξηρασία που αναμφισβήτητα θα οδηγήσει σε τεράστια μείωση τονάζ τη νέα χρονιά, όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και τρίτον και πιο σημαντικό, η υψηλή τιμή του ελαιολάδου που θα συνεχίσει και του χρόνου οδηγώντας στην ελαιοποίηση όλη σχεδόν τη βρώσιμη ελιά, πιέζοντας έτσι το εμπόριο να εκτοξεύσει την τιμή για να καλύψει τις ανάγκες του.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image