Παρά τη γενικότερη ακρίβεια, το προϊόν κινείται.
Σε τιμές από 6 έως 6,40 ευρώ το κιλό σφάζουν οι κτηνοτρόφοι με μοσχάρια κρεοπαραγωγής αυτή την περίοδο.
Όπως λέει στο Agronewsbomb ο βοοτρόφος Τάσος Αντωνίου από την Ελασσόνα: “προσωπικά έχω 100 μάνες και 70-80 παράγωγα ανά έτος. Τώρα σφάζουμε με 6,20 ευρώ το κιλό τα αρσενικά τα πολύ ποιοτικά, ενώ τα θηλυκά πάνε στα 6 ευρώ το κιλό. Ζήτηση υπάρχει”
Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως αναφέρει ο παραγωγός Μάκης Καλόκληρος από την Κατοχή: “στο Αγρίνιο το μοσχάρι το καλό το σφάζουμε ακόμα και στα 6,40 ευρώ το κιλό, ενώ η ζήτηση δεδομένων των συνθηκών είναι ικανοποιητική. Υπάρχει όμως δυσκολία ιδίως σε όσες μονάδες βασίζονταν στις επιδοτήσεις γιατί κόβονται σιγά-σιγά”.
Σημειώνεται πως στη λιανική το μοσχάρι έχει 13-14 ευρώ το κιλό.
Newsroom Agronewsbomb