Θέση για τις έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στον Έβρο για τις μειωμένες επιδοτήσεις, πήρε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Κελέτσης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό, ο κ. Κελέτσης τον οποίο οι αγρότες του νομού είναι φυσικό να θεωρούν αυτόν αρμόδιο για κάθε θέμα και χειρισμό που αφορά τα προβλήματα τους μια και είναι από την περιοχή, αναφέρθηκε στην προκαταβολή του 70% που μπήκε στους λογαριασμούς τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την περασμένη Παρασκευή. Απάντησε λοιπόν ότι οι αγρότες γνώριζαν εξαρχής ότι οι επιδοτήσεις θα είναι φέτος μειωμένες μεσοσταθμικά κατά 20% κα αυτό οφείλεται στη νέα ΚΑΠ που εφαρμόζεται πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσο για τα λάθη που διαπιστώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις στο νομό Έβρου, με τα χρήματα που μπήκαν να είναι λιγότερα έστω και με την μειωμένη πλέον καταβολή λόγω νέας ΚΑΠ, εξήγησε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δόθηκε παράταση στις δηλώσεις που έκαναν οι Εβρίτες λόγω των πυρκαγιών. Έτσι το σύστημα που διασταυρώνει τα στοιχεία, δεν πρόλαβε να το κάνει. Διαβεβαίωσε πάντως ότι ως το τέλος του χρόνου θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και θα μπουν και τα υπόλοιπα χρήματα στους λογαριασμούς.

Featured Image

Τέλος αναφέρθηκε και στο κυνήγι, χαρακτήρισε δίκαιες τις διαμαρτυρίες των κυνηγών για την ολική απαγόρευση του από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, αλλά παρ’ ότι είπε ότι συζητάει μαζί του συχνά, δεν εξήγησε γιατί δεν κατάφερε να τον πείσει, αν και συνάδερφοι στην Κυβέρνηση, ότι θα πρέπει να πάρει πίσω την λανθασμένη, άδικη και επιλεκτική σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, απόφαση απαγόρευσης.

Πηγή: evros-news.gr

Featured Image