Ξεκίνησε από την Ιταλία η δέσμευση περιουσιών.

Οι παραγωγού αυτοί θεωρούνται ύποπτοι για υπεξαίρεση αγροτικών κονδυλίων της ΕΕ και πλαστογραφία.

Έπειτα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) στο Παλέρμο της Ιταλίας, εκτελέστηκε σήμερα διάταγμα δέσμευσης 226.000 ευρώ σε βάρος τριών παραγωγών που θεωρούνται ύποπτοι για υπεξαίρεση αγροτικών κονδυλίων της ΕΕ και πλαστογραφία εγγράφων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ύποπτοι δήλωσαν ψευδώς, στις αιτήσεις τους στον Ιταλικό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (AGEA), ότι είχαν στην κατοχή τους αγροτεμάχια στην επαρχία της Μεσσήνης – και θεωρείται ότι χρησιμοποίησαν πλαστά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της πλαστής μίσθωσης συμβάσεις για το σκοπό αυτό.

Featured Image

Με αυτόν τον τρόπο, οι ύποπτοι εκτιμάται ότι απέκτησαν αδικαιολόγητα, μεταξύ 2018 και 2022, περίπου 199.000 ευρώ σε γεωργικά ταμεία της ΕΕ και 144 δικαιώματα ενίσχυσης αξίας 27.000 ευρώ.

Έπειτα από σχετικό αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ο δικαστής προκαταρκτικής έρευνας του Δικαστηρίου της Βαρκελώνης Pozzo di Gotto εξέδωσε σχετικό διάταγμα δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά, η οποία εκτελέστηκε από το Τμήμα Αγροδιατροφικής Προστασίας Καραμπινιέρων της Μεσσήνης (Reparto Carabinieri Tutela Agroalimentare di Messina). Κατασχέθηκαν αρκετά ακίνητα, κινητά περιουσιακά στοιχεία και δικαιώματα πληρωμής από την AGEA, αξίας περίπου 226.000 ευρώ.

Όλα τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα αποδεικνύεται ότι είναι αθώα έως ότου αποδειχθεί η ενοχή τους στα αρμόδια ιταλικά δικαστήρια.

Featured Image