Τη δυνατότητα στους αγρότες να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των τρακτέρ τους πληρώνοντας μετά από μήνες, όταν παραδώσουν τη σοδειά τους, δίνει πρόγραμμα των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων σε συνεργασία με την HELLENiQ ENERGY (ΕΛΠΕ).

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αφορά τους παραγωγούς που θα συνάψουν σύμβαση με τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια για να παραδώσουν το προϊόν που καλλιεργούν: βαμβάκι, δημητριακά ή/και ηλίανθο.

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ εκδίδει κάρτα πετρελαίου στο όνομα του παραγωγού και την πιστώνει με ένα ποσό, ανάλογα με τα στρέμματα που καλλιεργεί και το είδος της καλλιέργειας.

Με την κάρτα αυτή ο αγρότης μπορεί να επισκεφτεί όποιο πρατήριο (ΕΚΟ ή BP) των ΕΛΠΕ επιθυμεί σε όλη την Ελλάδα, όποτε θέλει και να προμηθευτεί πετρέλαιο, μέχρι φυσικά να εξαντληθεί το όριο της κάρτας. Η αποπληρωμή της αξίας του πετρελαίου θα γίνει με την παράδοση της σοδειάς του στα Θρακικά Εκκοκκιστήρια.

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση κάρτας είναι

-να παραδίδει ο παραγωγός τα αγροτικά του προϊόντα στα Θρακικά Εκκοκκιστήρια,

-να συμμετέχει στα προγράμματα ποιότητας της επιχείρησης (όπως, για παράδειγμα, το Cotton+ στο βαμβάκι)

Featured Image

-και να προμηθεύεται τα αγροτικά εφόδια από τα συνεργαζόμενα με την εταιρεία καταστήματα γεωργικών εφοδίων.

«Μετά την τραπεζική συμβολαιακή και την χρηματοδότηση από εμάς των γεωργικών εφοδίων, με την κάρτα πετρελαίου δίνουμε ένα ακόμη όπλο στον παραγωγό-συνεργάτη μας να χρηματοδοτήσει χωρίς προβλήματα την καλλιέργεια του και να επικεντρωθεί έτσι σε μια μεγαλύτερη και ποιοτικότερη παραγωγή», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων.

Υψηλές τιμές – χρηματοδότηση της καλλιέργειας

Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, εκτός από το βαμβάκι, δραστηριοποιούνται και στις άλλες εκτατικές καλλιέργειες, και συγκεκριμένα στο σκληρό και μαλακό σιτάρι, το κριθάρι, το καλαμπόκι και τον ηλίανθο.

«Οι παραγωγοί έχουν επομένως έναν μόνο συνεργάτη, όπου θα μπορούν να παραδίδουν όλα τα προϊόντα τους με τη σιγουριά που εμπνέουν το 50 χρόνια λειτουργίας των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων για τις υψηλότερες τιμές της αγοράς και την άμεση πληρωμή», επισημαίνει η εταιρεία με έδρα την Κομοτηνή.

Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια χρηματοδοτούν και την καλλιέργεια, τόσο με τραπεζική συμβολαιακή όσο και δικές τους επιταγές, ώστε οι παραγωγοί να προμηθεύονται τα εφόδια από τα καταστήματα με τα οποία η εταιρεία συνεργάζεται, εξοφλώντας τα με την παράδοση της σοδειάς.

Πηγή: energymag.gr

Featured Image