Για τις εξελίξεις στην αγορά του σκληρού σίτου, η οποία επηρεάζεται κυρίως από την ξηρασία διεθνώς και λιγότερο από τις εξελίξεις στη Ρωσία, μίλησε στο Agronewsbomb ο Αξιώτης Καμπρούδης, πρόεδρος στην ΕΑΣ Διδυμοτείχου.

Η ΕΑΣ Διδυμοτείχου πέρσι πούλησε στο σκληρό σιτάρι που διέθετε σε τιμές από 45 έως 49 λεπτά το κιλό. Φέτος έχει 4.000 τόνους προϊόν και όπως αναφέρει στο Agronewsbomb ο πρόεδρος της οργάνωσης: “θα στείλουμε δείγματα για να δούμε τις ποιότητες, αλλά δεδομένου ότι η αγορά κινείται ανοδικά, τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Τυνησία, αλλά και αλλού, δεν θα βιαστούμε να πουλήσουμε. Βέβαια παντού υπάρχει ρίσκο, ιδιαίτερα με τις τρέχουσες συνθήκες. Θεωρώ, πως οι εξελίξεις στη Ρωσία δεν επηρεάζουν τόσο, όσο ο Καναδάς, η παραγωγή του, τα ακριβά μεταφορικά. Υπό αυτό το πρίσμα, θα σταθμίσουμε τις εξελίξεις και θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες για το αν θα πάμε σε διαγωνισμό”.

Featured Image

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Καμπρούδη, στην περιοχή επικρατεί ξηρασία και οι συνθήκες είναι δύσκολες για τον αγροτικό τομέα, καθώς έχει να βρέξει πλέον τρεις μήνες…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image