Καιρός: Βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας ως το Σάββατο, μελτέμια το Σαββατοκύριακο, καύσωνας από την Κυριακή ως τα μέσα της επόμενης βδομάδας.

«Πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 περίπου βαθμούς μέσα στο επόμενο τριήμερο» σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά. «Οι βοριάδες που θα φυσήξουν από αύριο θα απομακρύνουν τη ζέστη (περίπου 4-6 βαθμούς πτώση), αλλά και τη σκόνη από την περιοχή μας» σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια. «Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά» Πέμπτη-Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ. «Το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή μια πιο ψυχρή αέρια μάζα ψηλά στην ατμόσφαιρα έρχεται για να συνδυαστεί με την πολύ θερμή επιφάνεια και να δώσει έντονη ατμοσφαιρική αστάθεια» σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. «Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο βοριάδες και μικρή πτώση θερμοκρασίας» σύμφωνα με τη Χριστίνα Σούζη.

Ξανά άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπουν από το Σάββατο, η ΕΜΥ και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. Για την Κυριακή κάνουν λόγο Θοδωρής Κολυδάς, Κλέαρχος Μαρουσάκης και Χριστίνα Σούζη.

«Από την Κυριακή και μετά θα έχουμε ανοδική πορεία του υδραργύρου» προβλέπει ο Θοδωρής Κολυδάς. «Από το Σάββατο, 8/6, ο υδράργυρος θα αρχίσει να ξαναπαίρνει την ανηφόρα!» προβλέπει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. «Η θερμοκρασία, το Σάββατο, 8/6, την Κυριακή, 9/6 και τη Δευτέρα, 10/6, προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο» προβλέπει η ΕΜΥ. «Μελτέμια το Σαββατοκύριακο: Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να περιοριστεί και πάλι η αστάθεια» προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Ανεβαίνει πάλι ο υδράργυρος από Κυριακή» προβλέπει η Χριστίνα Σούζη.

Featured Image

Ο Θοδωρής Κολυδάς προβλέπει πως «το νέο κύμα ζέστης θα κρατήσει τουλάχιστον έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος». Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας ενημερώνει πως «από τα δύο βασικά μετεωρολογικά κέντρα (Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο) παίρνουμε σήμα για έντονο κύμα καύσωνα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας». Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει πως «Νέο κύμα ζέστης από Δευτέρα».

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: «Η πορεία των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850 hPa για την Αθήνα»

Το μετεώγραμμα μας δείχνει ότι παρά την πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 περίπου βαθμούς μέσα στο επόμενο τριήμερο, από την Κυριακή και μετά θα έχουμε ανοδική πορεία του υδραργύρου.

Featured Image