Οι αγρότες που μπλοκάρουν τον αυτοκινητόδρομο AP-7 κοντά στην Πόντος (Χιρόνα) της Ισπανίας άδειασαν αυτήν την Τρίτη το φορτίο ορισμένων φορτηγών που μεταφέρουν φρούτα και λαχανικά από το Μαρόκο και επικοινώνησαν με την Τράπεζα Τροφίμων για να αποτρέψουν τη σπατάλη τους.

Ο συντονιστής του σωματείου Unió de Pagesos (UP) στη Girona, Narcís Poch, επιβεβαίωσε ότι περιμένουν την άφιξη ενός εκπροσώπου αυτής της φιλανθρωπικής οντότητας για να βρουν την πιο κατάλληλη φόρμουλα για να προχωρήσουν.

Οι αγρότες επιτρέπουν σε μερικά φορτηγά να περάσουν από τον αποκλεισμό για να εντοπίσουν αυτούς που μεταφέρουν φρούτα από το Μαρόκο, αφού ένας από τους άξονες των διαμαρτυριών τους είναι, σύμφωνα με τον Poch, να εξισώσουν τις απαιτήσεις που επιβάλλονται στα προϊόντα της Ένωσης, με εκείνα από τρίτες χώρες.

Η διαμαρτυρία που κάλεσε η Unió de Pagesos θα διαρκέσει αρχικά μέχρι την επόμενη Τετάρτη, αν και ορισμένοι διαδηλωτές υποστηρίζουν την παράτασή της έως ότου οι διοικήσεις αποδεχτούν τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Ο αποκλεισμός του AP-7, που αρχικά ονομάστηκε στις 8:00 π.μ., προχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα αιφνιδιαστικά και λαμβάνει χώρα στο ίδιο σημείο όπου είχε ήδη λάβει χώρα η τελευταία ημέρα των αιτημάτων, που βρίσκεται στον Πόντο και όπου το AP-7 και ο αυτοκινητόδρομος N-II τέμνονται σε δύο επίπεδα.

Featured Image

Οι αγρότες έχουν αποκλείσει αυτόν τον δεύτερο δρόμο με δέντρα, ενώ τα τρακτέρ επικεντρώνονται στον πρώτο, την κύρια χερσαία σύνδεση της Ισπανίας με τη Γαλλία.

Το Servei Català de Trànsit (SCT) αναφέρει ότι η κυκλοφορία στο AP-7 εκτρέπεται μέσω των εξόδων Figueres Sur και L’Escala και ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στο N-II από το Figueres στο Llers, από το El Far d’Empordà. Vilamalla και από Sant Julià de Ramis έως Bàscara. Υπάρχουν επίσης μποτιλιαρίσματα στο N-IIa μεταξύ Vilamalla και Figueres, στο C-26 από Borrassà προς Navata, στο C-31 από Siurana προς Vilamalla και στο GI-623 από Bàscara προς Vilaür. Τα προβλήματα στην επαρχία επεκτείνονται σε δύο άλλα συνοριακά σημεία όπως το N-152 στο Puigcerdà και το C-38 στο Molló, στο Coll d’Ares.

Η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Μεταφορών της Ισπανίας (Fenadismer) προειδοποίησε ήδη χθες ότι εάν οι καταλανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν εγγυηθούν το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των αγροτικών διαδηλώσεων, θα απαιτήσουν δημόσιες και αστικές ευθύνες από τους διοργανωτές και τη διοίκηση.

Πηγή: valenciafruits.com

Featured Image