Σε συνέχεια του εντοπισμού «μαϊμού» κτηνοτρόφων που πέτυχαν παράνομα να λάβουν κοινοτικές επιδοτήσεις βοσκοτόπων, το ΑΚΚΕΛ έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την χρήση των ποσών που θα επιστραφούν. Να διοχετευθούν σε πραγματικούς κτηνοτρόφους.

Το κείμενο της επιστολής

Κύριε υπουργέ,

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων έγραφε «Τα πρώτα αποτελέσματα στην περιοχή των Δωδεκανήσων από την διασταύρωση με τα δεδομένα του Κτηματολογίου, έδειξαν πολύ ισχυρές ενδείξεις παράτυπων διαδικασιών και δημιουργίας τεχνητών συνθηκών λήψης ενισχύσεων, και τα οποία διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές κατόπιν αιτήματός τους». Βρήκατε δηλαδή, επιτέλους, κάποιους που δεν έπρεπε να πάρουν κοινοτικές ενισχύσεις.

Το ΑΚΚΕΛ έχει κάνει αρκετές αναφορές στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε κανείς να μην μπορεί να ενεργοποιεί δικαιώματα βοσκοτόπων, χωρίς αντίστοιχη κατοχή ζώων και τελικά το καταφέραμε να υπάρχει ως πρόταση για τη νέα ΚΑΠ από Ελληνικής πλευράς.

Featured Image

Μόνο στα Δωδεκάνησα, 431 κτηνοτρόφοι χωρίς ζώα θα κληθούν να επιστρέψουν 4,5 εκ. ευρώ. Και δεν είναι μόνον αυτοί. Προφανώς θα βρείτε και άλλους που παράνομα πήραν κοινοτικές ενισχύσεις. Το ΑΚΚΕΛ ρωτά αν τα ποσά που επιστραφούν θα διοχετευθούν άμεσα σε πραγματικούς κτηνοτρόφους. Τί θα κάνετε με τα επιστρεφόμενα ποσά;

Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ