Αυξημένες οι εξαγωγές Ελληνικών αγγουριών αυτή την περίοδο

H εξαγωγή επιτρ. σταφυλιών ανέρχεται σε 43.316.-12,6% έναντι 49.552 του 2022. Η εκστρατεία των επιτραπέζιων σταφυλιών ουσιαστικά ολοκληρώθηκε. Ήταν μια καταστροφική χρονιά για τις παραδοσιακά καλλιεργούμενες ποικιλίες χρειάζεται αναδιάρθρωση και…

ΠερισσότεραΑυξημένες οι εξαγωγές Ελληνικών αγγουριών αυτή την περίοδο

Ρεκόρ για την τιμή παραγωγού ελαιολάδου στην Κρήτη

Συγκεκριμένα ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Παλαικάστρου Σητείας, καλεί τους παραγωγούς να κόψουν το λάδι τους με την υψηλή τιμή των 9,5 ευρώ το κιλό. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πράξη πώλησης…

ΠερισσότεραΡεκόρ για την τιμή παραγωγού ελαιολάδου στην Κρήτη

Ποδαρικό με 10 ευρώ στο λιοτρίβι για τον ελαιοπαραγωγό

Μέχρι το τέλος του έτους μια πράξη στη Λακωνία είχε περάσει τα 10 ευρώ και κάποιες ίσως μεμονωμένες. Όμως με το νέο έτος υπάρχει ελαιοτριβείο στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο…

ΠερισσότεραΠοδαρικό με 10 ευρώ στο λιοτρίβι για τον ελαιοπαραγωγό

Κρήτη: Ο ανύπαρκτος χειμώνας ίσως φέρει μεγάλη μείωση παραγωγής ελαιολάδου και τη νέα χρονιά

Μία από τις χειρότερες ελαιοκομικές περιόδους των τελευταίων ετών έζησε το 2023 η Κρήτη. Τα στοιχεία που παρουσιάζει στο cretapost ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, Μύρωνας Χιλετζάκης, προκαλούν σοκ ενώ οι…

ΠερισσότεραΚρήτη: Ο ανύπαρκτος χειμώνας ίσως φέρει μεγάλη μείωση παραγωγής ελαιολάδου και τη νέα χρονιά

Πατάτες τηγανισμένες στη “φριτέζα του διαστήματος” κλέβουν τις εντυπώσεις

Mία «λαχταριστή» και «χρυσαφένια» αναγνώριση επεφύλαξε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), στην ανασκόπησή του για το 2023 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία…

ΠερισσότεραΠατάτες τηγανισμένες στη “φριτέζα του διαστήματος” κλέβουν τις εντυπώσεις

Ο Ισραηλινός καθηγητής πίσω από το ντοματίνι και οι ήχοι της ντομάτας όταν διψάει

Πώς γεννήθηκε το ντοματίνι; Σε μια σειρά από συναρπαστικές συναντήσεις, οι Ισραηλινοί εφευρέτες συναντώνται με την επόμενη γενιά Ισραηλινών επιστημόνων για να συζητήσουν την ιστορία πίσω από την εφεύρεση, ενώ…

ΠερισσότεραΟ Ισραηλινός καθηγητής πίσω από το ντοματίνι και οι ήχοι της ντομάτας όταν διψάει

“Έτσι καταργήσαμε τα τσουβάλια στο μάζεμα των ελιών”

Παίρνεις από το εργοστάσιο όσες καλαθούνες μπορείς να μεταφέρεις με το αγροτικό, στη συνέχεια τις γεμίζεις με τον τρόπο που φαίνεται στο βίντεο, τις φορτώνεις στο αγροτικό και τις πας…

Περισσότερα“Έτσι καταργήσαμε τα τσουβάλια στο μάζεμα των ελιών”

Δεύτερο οινοποιείο και είσοδο σε νέες αγορές από τη Σεμέλη

To 2023 ήταν εξαιρετική χρονιά για τη Σεμέλη Οινοποιητική. Mια χρονιά με σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών +22%, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 5,9 εκατ. ευρώ, αλλά και μια χρονιά…

ΠερισσότεραΔεύτερο οινοποιείο και είσοδο σε νέες αγορές από τη Σεμέλη

Τα μυστικά επιτυχίας του «Καλύτερου Ευρωπαίου Ελαιοπαραγωγού»

Single Estate ελαιώνας, συνεργασία με Χάρβαρντ, Γέιλ. «Καλύτερος ελαιοπαραγωγός στην Ευρώπη», το 2023, στην πιο δύσκολη χρονιά της ευρωμεσογειακής και ελληνικής ελαιοκομίας αναδείχθηκε ο Έλληνας ελαιοπαραγωγός Γιώργος Σακελλαρόπουλος από την…

ΠερισσότεραΤα μυστικά επιτυχίας του «Καλύτερου Ευρωπαίου Ελαιοπαραγωγού»

H τεχνική της ελλειμματικής άρδευσης στην ροδακινιά

Η τεχνική της ελλειμματικής άρδευσης της ροδακινιάς ή αλλιώς regulated deficit irrigation (RDI) είναι η διαδικασία τεχνητής υδατικής καταπόνησης της ροδακινιάς κατά το δεύτερο στάδιο ανάπτυξης των καρπών. Από τη…

ΠερισσότεραH τεχνική της ελλειμματικής άρδευσης στην ροδακινιά