Από τις 15:00 ώρας Ελλάδας, σήμερα Κυριακή (28/1) οι Γάλλοι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα αρχίσουν να μαζεύονται στους βασικούς άξονες γύρω από το Παρίσι (τουλάχιστον οκτώ) για να μπλοκάρουν από το βράδυ και για μια εβδομάδα τον ανεφοδιασμό του Παρισιού, όπως υποστηρίζει το βασικό συνδικάτο FNSΑ.

Οι αγρότες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, προειδοποιούν τους εργαζόμενους (η πλειονότητά αυτών που εργάζονται στο Παρίσι μένει σε προάστια κοντινά και μακρινά) ότι θα δυσκολευτούν πολύ.

Η «πολιορκία» του Παρισιού δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει γιατί οι αγρότες πρέπει να προσδιορίσουν τί θα πει «μπλοκάρω» ή/και «παρεμποδίζω».

Featured Image

Τη Δευτέρα δεν πρόκειται να γίνει πολύ αισθητό το μπλοκάρισμα του ανεφοδιασμού γιατί η μεγάλη αγορά χονδρικής πώλησης Rungis, από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη) λειτουργεί από την Τρίτη στις 02:00 ώρα Ελλάδος.

Αν ως τότε συνεχίζουν να μπλοκάρουν, ίσως η αστυνομία επέμβει γιατί απορρυθμίζεται η οικονομία της περιοχής του Παρισιού (Île-de-France). Η αστυνομία και χωροφυλακή θα αντιδράσουν όταν η κυβέρνηση αντιληφθεί ότι η κοινή γνώμη μετριάζει την υποστήριξή της στους αγρότες.

Διχόνοια επικρατεί ανάμεσα στους αγρότες. Τα μπλόκα στους περισσότερους άξονες της χώρας έληξαν. Τώρα η αντιπαράθεση είναι μεταξύ βασικού συνδικάτου και της κυβέρνησης. Δεν είναι το ίδιο γιατί λείπει η “λαϊκή χροιά”.