Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους υψηλούς φόρους, τους γεωργικούς κανονισμούς και τις κλιματικές πολιτικές, Γάλλοι αγρότες βγήκαν στους δρόμους με βαρύ εξοπλισμό, ρίχνοντας κοπριά σε κυβερνητικά κτίρια σε όλη τη Γαλλία.

Οι διαμαρτυρίες προέρχονται από τις πολιτικές του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη γλυφοσάτη και την αγρανάπαυση, ανέφερε η Express. Οι διαδηλωτές αγρότες φέρεται να έβαλαν πινακίδες σε σωρούς κοπριάς και επίσης πέταξαν κοπριά σε κυβερνητικά κτίρια.

Les #agriculteurs ont déversé une montagne de fumier devant le Conseil Régional de #Dijon. pic.twitter.com/8GI3lk419T

— Luc Auffret (@LucAuffret) 15 Δεκεμβρίου 2023

Πρωτοπόροι σε αυτές τις διαμαρτυρίες είναι η Εθνική Ομοσπονδία Αγροτικών Ενώσεων Κατόχων Γεωργίας (FNSEA) και οι Νέοι Αγρότες, ή Jeunes Agriculteurs (JA), με επικεφαλής τον Arnaud Rousseau και τον Arnaud Gaillot αντίστοιχα, σύμφωνα με την Express. Οι ομάδες φέρεται να έχουν εκδώσει κοινή δήλωση ζητώντας από τον Υπουργό Γεωργίας και Κυριαρχίας Τροφίμων Marc Fesneau να εξηγήσει και να διευκρινίσει τα σχέδια της κυβέρνησης για το μέλλον της γεωργίας, ανέφερε το πρακτορείο.

«Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι Γάλλοι αγρότες εκφράζουν την οργή τους σε ολόκληρη τη Γαλλία ενόψει των κανονιστικών και δημοσιονομικών ασυνεπειών, ενόψει της απουσίας ενός σαφούς και δομικού οράματος για τη γαλλική γεωργία», ανέφερε η δήλωση, σύμφωνα με την Agriland.

Οι αγρότες έριξαν 300 κυβικά μέτρα κοπριάς και απορριμμάτων μπροστά από κρατικά κτίρια στο Cahors τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το BNN. Στο Quimper, αγρότες συγκεντρώθηκαν με βαριά μηχανήματα για να ψεκάσουν τα κτίρια DDTM (Direction Départementale des Territoires) με κοπριά, ανέφερε το Not the Bee.

Πώς μπορείς να μην αγαπάς αυτούς τους Γάλλους αγρότες;

Πετάνε κυριολεκτικά κοπριά στα κυβερνητικά κτίρια για να διαμαρτυρηθούν για τους υψηλούς φόρους στον αγροτικό τομέα.

Featured Image

Αυτό είναι μπροστά από τα κτίρια DDTM στο Quimper για να εκφράσουν τη γενική τους περιφρόνηση για την κυβέρνηση που προσπαθεί να τα αποσπάσει από… pic.twitter.com/MJA5VsqjGF

— Wall Street Silver (@WallStreetSilv) 6 Δεκεμβρίου 2023

Γάλλοι αγρότες ψεκάζουν κοπριά σε κυβερνητικά κτίρια

Διαμαρτύρονται για φόρους και κανονισμούς που τους στριμώχνουν εκτός λειτουργίας.

pic.twitter.com/iU9UPzZAoF

— Wall Street Silver (@WallStreetSilv) 6 Δεκεμβρίου 2023

Οι αγρότες έχουν επίσης βάλει στο στόχαστρο το Περιφερειακό Συμβούλιο της Βρετάνης στη Ρεν και τον νομό Βαν, σύμφωνα με το Not the Bee.

Πηγή: dailycaller.com

Featured Image