Οι αγρότες- αρδευτές εκφράζουν φόβους ότι το επόμενο στάδιο θα είναι να μπουν υδρόμετρα στα χωράφια και να χαθεί ο ανταποδοτικός χαρακτήρας των ΤΟΕΒ.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των ΤΟΕΒ μετά και τη σημερινή σύσκεψη στη Λάρισα καθώς όλα δείχνουν ότι θα υποκατασταθούν από τον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης που συστήνεται άμεσα και θα συζητηθεί στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο και ο οποίος όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης είναι πιθανό να διέπεται όχι από δημόσιο αλλά ιδιωτικοικονομικό χαρακτήρα.

Χάνεται δηλαδή το αυτοδιοίκητο και ο ανταποδοτικός μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας των ΤΟΕΒ και με πρόσχημα τον κατακερματισμό τους (υπάρχουν 52 στη Θεσσαλία) και των χρεών αρκετών από αυτούς “τσουβαλιάζονται” και οι υγιείς ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός για ιδιωτικά υδρόμετρα στα χωράφια.

Featured Image

Ειδικότερα οι ΤΟΕΒ Ταυρωπού, Πηνειού, Ενιπέα, Παλαμά που αρδεύουν το μεγαλύτερο και πιο εύφορο τμήμα του κάμπου της Θεσσαλίας (πάνω από 600.00 στρέμματα) και υγιείς είναι και σχεδιασμό έχουν κάνει για το μέλλον τους ενώ στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού προχωρά και το έργο της υπογειοποίησης με σύγχρονο τρόπο και μελέτες που εκπονήθηκαν από τον ίδιο. Για το θέμα μίλησαν στα “ΓΕΓΟΝΟΤΑ της Θεσσαλίας τηλεόρασης” οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ Ταυρωπού Θανάσης Μαρκινός και Πηνειού Δημήτρης Τσιουρής οι οποίοι ζήτησαν στοιχεία για να τοποθετηθούν και σε καμιά περίπτωση δεν θεώρησαν ότι σήμερα υπήρξε διαβούλευση.

Πηγή: thessaliatv.gr

Featured Image