Στην εξέλιξη της αγοράς ελαιόλαδου αναφέρεται μιλώντας στο Agronewsbomb ο ελαιοπαραγωγός και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου κ. Μύρων Χιλετζάκης.

Όπως αναφέρει στην Σητεία έγινε μια δημοπρασία τις προηγούμενες ημέρες με ελαιόλαδο και η τιμή έφτασε τα 9,50 ευρώ. “Θεωρώ ότι η τιμή θα ξεφύγει κι άλλο κι αυτό γιατί πρώτον περσινά αποθέματα δεν υπάρχουν και δεύτερον και κυριότερο, η αναμενόμενη παραγωγή στην Κρήτη θα είναι πιο κάτω της αρχικώς αναμενόμενης γιατί κάθε μέρα που περνά τώρα αυξάνουν οι αιτίες που προκαλούν ζημιά στην παραγωγή. Σε ολόκληρο το νησί η συντριπτική πλειοψηφία των καρπών ελιάς έχουν συρρικνωθεί λόγω ανομβρίας. Στο νησί μας μόνο το 5% των ελαιώνων είναι ποτιστικοί και ακόμα ένα 5% δεν έχουν πρόβλημα. Το 90% όμως έχει θέμα με την ανομβρία και ίσως χαθεί μεγάλη παραγωγή και φέτος”, σημειώνει.

Παράλληλα τονίζει ότι τα περσινά ελαιόλαδο πιάνουν από 7,50 έως 8,50 ευρώ το κιλό και ο τενεκές από 175 μέχρι και 200 ευρώ. “Κάνω έκκληση να μην κατευθύνουμε το ελαιόλαδο σε εξαγωγή και να στηρίξουμε τη ντόπια τυποποίηση γιατί όλο αυτό θα το βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια ως παραγωγοί”, προσθέτει ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ.

Featured Image

Τέλος υπογραμμίζει τα μεγάλα προβλήματα από το δάκο, ενώ για τα μεροκάματα αναφέρει πως έχουν ξεφύγει.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image