Εξαντλήθηκε το νερό στο φράγμα Σεδούντα, εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας που πλήττει τη Λέσβο τους τελευταίους μήνες. Οι εικόνες από το «άδειο» φράγμα είναι αποκαλυπτικές, δείχνοντας την ορατή έλλειψη νερού.

Η κοινότητα Πλωμαρίου προγραμματίζει να στηριχθεί στις γεωτρήσεις, με την ελπίδα ότι η υδροδότηση θα παραμείνει επαρκής για τις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων μέχρι την εμφάνιση των πρώτων βροχών. Ωστόσο, σήμερα αναμένονται προβλήματα στην υδροδότηση του Πλωμαρίου, τα οποία αναμένεται να αποκατασταθούν μέχρι την Πέμπτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι το νερό στο φράγμα Σεδούντα έχει εξαντληθεί. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις που ανέφεραν ότι η κατάσταση θα φθάσει σε αυτό το σημείο έως τα μέσα Αυγούστου, φτάσαμε τελικά στα μέσα Οκτωβρίου.

Οι αιτίες της σημερινής κατάστασης περιλαμβάνουν τη συνεχή συνεργασία μας με τη ΔΕΥΑΛ, η οποία αποκατέστησε όλες τις διαρροές και τις μεγάλες βλάβες στο Πλωμάρι, περιορίζοντας τα προβλήματα σε μικροβλάβες. Η έγκαιρη αποκατάσταση οποιουδήποτε ξαφνικού συμβάντος είχε θετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, η σωστή διαχείριση του νερού και η επισκευή των γεωτρήσεων συνέβαλαν στην καλύτερη αντιμετώπιση της φετινής κατάστασης, παρά την αύξηση του πληθυσμού στην περιοχή.

Featured Image

Από εδώ και στο εξής, μέχρι τις πρώτες βροχοπτώσεις, θα στηριχθούμε στις γεωτρήσεις και, εφόσον διασφαλιστεί η σωστή χρήση του νερού, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο υδροδότησης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, κ. Παναγιώτη Βαλέση, για τη συνεχή στήριξή του στα προβλήματα της περιοχής, το προσωπικό της ΔΕΥΑΛ, τον εργολάβο Σπύρο Κακνή για την άμεση αποκατάσταση βλαβών και τον ακούραστο Παναγιώτη Φρατζόγλου, που είναι πάντοτε παρών για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια τόσο μεγάλη έκταση όπως η Δ.Ε. Πλωμαρίου.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!

Υ.Γ.: Λόγω της εξάντλησης του νερού από το φράγμα, θα υπάρξουν κάποιες δυσλειτουργίες στην υδροδότηση του Πλωμαρίου σήμερα, οι οποίες θα αποκατασταθούν μέχρι αύριο. Κάθε μέρα θα ανακοινώνεται οτιδήποτε νέο προκύπτει, ώστε να ενημερώνεστε άμεσα όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες.

Πηγή: lesvospost.com

Featured Image