Συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας.

Στις 10 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ). Στη συνάντηση, ο Υφυπουργός τόνισε ότι οι αποζημιώσεις των πληγέντων μελισσοκόμων από τον ΕΛΓΑ θα καταβληθούν εντός των επόμενων ημερών.

Κεντρικό Θέμα: Καταστροφές και Αποζημιώσεις

Το κεντρικό θέμα της συζήτησης αφορούσε τα προβλήματα του κλάδου της μελισσοκομίας από τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο. Ο κ. Κέλλας διαβεβαίωσε ότι οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ θα καταβληθούν στους μελισσοκόμους τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να αρθούν τυχόν αδικίες σχετικά με τις αποζημιώσεις, ώστε να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των πληγέντων.

Βελτιώσεις στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης διεξοδικά οι βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί. Παράλληλα, αναλύθηκαν τρόποι και εργαλεία για την πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων εισαγόμενου μελιού.

Κλιματική Αλλαγή και Ξηρασία

Featured Image

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας των Μελισσοκόμων έθεσε το μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής και της ξηρασίας που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια στις διαθέσιμες τροφές των μελισσών. Ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι θα δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να εξετάσουν το θέμα και να αναζητήσουν τα κατάλληλα εργαλεία ενίσχυσης των παραγωγών.

Δηλώσεις και Δεσμεύσεις

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Κέλλας δήλωσε: «Είχαμε σήμερα μια εποικοδομητική συνάντηση με τους φίλους μελισσοκόμους. Όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου, ο Γενικός Γραμματέας και εγώ προσωπικά είμαστε στο πλευρό των μελισσοκόμων. Διορθώνουμε, βελτιώνουμε, “τρέχουμε” ζητήματα που τους αφορούν, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να παράγουν και να ενισχύουν την εθνική οικονομία, με ένα προϊόν σημαντικής διατροφικής αξίας και μεγάλης σπουδαιότητας για τη Χώρα. Θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Ομοσπονδία των Μελισσοκόμων, ώστε να ικανοποιούμε κάθε δίκαιο αίτημα των παραγωγών».

Από την Ομοσπονδία παρέστησαν οι: Κωνσταντίνος Λεονταράκης, Γιώργος Παπιώτης και Πέτρος Σαρούδης. Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος.

Με τη δέσμευση για άμεσες αποζημιώσεις και την προώθηση βελτιώσεων στον κλάδο, η συνάντηση αυτή επιβεβαίωσε τη στήριξη της πολιτείας στους Έλληνες μελισσοκόμους σε μια κρίσιμη περίοδο.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image