Με «οδηγό» τη βελτίωση της καθημερινότητας και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων συνεχίζει τον βηματισμό της η κυβέρνηση, παρότι αντιμετωπίζει τις αντιστάσεις της αντιπολίτευσης, όπως με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σήμερα στις 11:00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με γεμάτη ατζέντα και κυρίαρχο θέμα την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας, τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης. Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, θα εισηγηθεί τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Προβληματισμό, ωστόσο, προκαλεί στο κυβερνητικό επιτελείο ότι στο σύνολο των δημοσκοπήσεων με τελευταία αυτή της MRB για το Οpen η ακρίβεια και η υγεία δηλώνονται από το εκλογικό σώμα ως τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ το 69,9% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει λάβει λιγότερα μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών από όσα επιτρέπει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι σε σχέση με την περασμένη άνοιξη, το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα για την ακρίβεια έχει αυξηθεί κατά 12 μονάδες.

Featured Image

Νέο ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες
Με τους αγρότες της Θεσσαλίας αναμένεται να συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11 Μαρτίου για την περαιτέρω στήριξή τους λόγω του τεράστιου πλήγματος που έχουν δεχτεί από το καταστροφικό πέρασμα του Ντάνιελ, ενώ σήμερα θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, θα αναπτύξει το θεσμικό πλαίσιο για τα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις, και τα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα, αλλά και πώς θα λειτουργήσουν τα ελεγκτικά όργανα και οι έλεγχοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να γίνουν πιο αποδοτικοί. «Ένας βιώσιμος αγροτικός τομέας είναι στις ύψιστες προτεραιότητές μας και σε αυτό στοχεύει η ελληνική πρωτοβουλία, να διεκδικήσουμε, από κοινού οι χώρες της Μεσογείου, αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική», είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου.