Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς στη Βουλή για την ανεπάρκεια και αδιαφορία της κυβέρνησης για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης.

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την ανεπάρκεια και αδιαφορία της κυβέρνησης, σχετικά με τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης (Δ.Σ.Β.), κατέθεσαν πέντε βουλευτές της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Τομεάρχη Αγροτικών και Βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Την ερώτηση συνυπογράφει και η Γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα.

Οι βουλευτές σημειώνουν πως η μη ενεργοποίηση των Δ.Σ.Β. σε όλες τις περιφέρειες, θα επιφέρει πρόστιμο ύψους 450 εκατ. ευρώ (το οποίο έχει ήδη επιβληθεί στη χώρα μέσω απώλειας χρηματοδοτήσεων από τη νέα ΚΑΠ), ενώ δεν μπορεί να υπάρξει εθνικός μακρόπνοος σχεδιασμός στη ζωική παραγωγή, καθώς χωρίς τα Δ.Σ.Β. θα καταστεί απαγορευτική η διαμόρφωση εθνικού χάρτη επιλέξιμων βοσκοτόπων.

Ταυτόχρονα, σημειώνουν πως η υλοποίηση των Δ.Σ.Β. δεν αφορά μόνο την αποφυγή προστίμων αλλά και την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, την ώρα μάλιστα που γνωρίζουμε πως οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής και μειωμένων εσόδων, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως η εικονική κατανομή βοσκοτόπων, μέσω «τεχνικής λύσης» δημιουργεί στρεβλώσεις και αδικίες.

Κλείνοντας οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς απευθύνουν στον αρμόδιο Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:

Featured Image

1. Έχει προκηρυχθεί ο απαραίτητος Ανοικτός Ηλεκτρονικός Διεθνής διαγωνισμός σύμφωνα με την ΚΥΑ 3346/Β/12-6-2024; Αν όχι, ποια είναι τα ακριβή εμπόδια και ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει για την επίλυσή τους;

2. Έχουν υπογραφεί κάποιες προγραμματικές συμβάσεις με τις Περιφέρειες και αν ναι με ποιες και πόσες εκκρεμούν ακόμη;

3. Ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των Δ.Σ.Β;

Τι μέτρα έχουν ληφθεί για την επιτάχυνση της διαδικασίας και πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να διασφαλίσει την έγκαιρη ολοκλήρωση των σχεδίων αυτών, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή νέων προστίμων;

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image