Η κα Αυγερινοπούλου, η οποία βρίσκεται σε συστηματική επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ και τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής και μεριμνά διαρκώς για την επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους αγρότες για τις ζημίες από τις πυρκαγιές του 2021, σε συνέχεια νεότερης τηλεφωνικής της  επικοινωνίας με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής, ενημερώνει ότι εντός του μήνα θα καταβληθούν οι εν λόγω ενισχύσεις.

Σειρά πληρωμών για αποζημιώσεις και ενισχύσεις του πρωτογενούς τομέα

Ενημερώνει δε ότι προχωράει η διαδικασία για τις αποζημιώσεις των καλλιεργητών κορινθιακής σταφίδας, καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεύτερη δέσμη αιτήματος αποζημιώσεων στο πλαίσιο του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, λόγω εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εξάλλου, τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοίνωσαν για σήμερα την καταβολή 65 εκατ. ευρώ ως αποζημιώσεις για καλλιέργειες του πρωτογενούς τομέα, των οποίων οι ζημίες προκλήθηκαν εντός του έτους 2022 ενώ παράλληλα, θα υλοποιηθεί, εντός του πρώτου δεκαημέρου του μηνός Μαΐου, η διαδικασία της εξόφλησης του υπολοίπου 30% για τους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον «Παγετό 2021».

Featured Image

Αύριο πιστώνεται η συνδεδεμένη ενίσχυση πορτοκαλιών προς χυμοποίηση, κορινθιακής σταφίδας και βιομηχανικής ντομάτας

Η κα Αυγερινοπούλου επικοινώνησε ακόμη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ενημερώνει ότι μέχρι αύριο αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους αγρότες η συνδεδεμένη ενίσχυση, μεταξύ άλλων, για τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση, την κορινθιακή σταφίδα και τη βιομηχανική ντομάτα.

Όπως τόνισε η Ηλεία Βουλευτής, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα και ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που πλήττεται από φυσικές καταστροφές, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ανάκαμψης μέσα από σχήματα στήριξης. Βρίσκεται σταθερά, στο πλευρό των παραγωγών, ενισχύοντας ουσιαστικά τη ζωική και φυτική παραγωγή της χώρας. Και αυτό δεν αποτελεί παρά μια ακόμη απόδειξη ότι η σημερινή Κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης κάνει πράξη την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών».

Featured Image