Η Πολωνική κυβέρνηση επιδοτεί τους κτηνοτρόφους για αγορά καθαρόαιμων ταύρων.

Η Πολωνική Ένωση Εκτροφέων και Παραγωγών βοοειδών βοοειδών ενημερώνει πώς οι κτηνοτρόφοι μπορούν να λάβουν βοήθεια για την αγορά ενός καθαρόαιμου ταύρου.

Η ενίσχυση θα χορηγηθεί σε γεωργό που αγόρασε τουλάχιστον έναν καθαρόαιμο βοδινό ταύρο το έτος υποβολής της αίτησης ενίσχυσης ή το έτος που προηγείται του έτους υποβολής της αίτησης.

Ο αγορασμένος ταύρος πρέπει να είναι άνω των 13 μηνών και να έχει εκδοθεί ζωοτεχνικό πιστοποιητικό

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ανακοινώνεται από τον Οργανισμό για την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στα περιφερειακά γραφεία ARiMR σε έντυπα που παρέχονται από τον οργανισμό.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφο που να επιβεβαιώνει την αγορά του ταύρου και αντίγραφο του ζωοτεχνικού πιστοποιητικού που εκδόθηκε για τον αγορασμένο ταύρο.

Η PZHiPBM επισημαίνει ότι το ζωοτεχνικό πιστοποιητικό πρέπει να έχει ημερομηνία νωρίτερα από την ημερομηνία αγοράς .

Το ποσό της ενίσχυσης είναι 5.000 PLN ανά ταύρο και το όριο είναι 1 ταύρος ανά κοπάδι 30 αγελάδων .

Featured Image

Ο μέσος αριθμός των αγελάδων προσδιορίζεται ως το πηλίκο (αποτέλεσμα διαίρεσης) του αριθμού τους που κατέχει ο γεωργικός παραγωγός την τελευταία ημέρα κάθε μήνα του έτους που προηγείται του έτους κατά το οποίο αγοράστηκε ο ταύρος.

Έτσι, για παράδειγμα, εάν την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου 2023 υπήρχαν 37 αγελάδες στο κοπάδι, την τελευταία ημέρα της 35ης Νοεμβρίου και την τελευταία ημέρα της 38ης Δεκεμβρίου, ο μέσος αριθμός αγελάδων θα είναι 36,6 (37+35 +38/3)

Ο μέσος αριθμός αγελάδων θα καθοριστεί με βάση το σύστημα IRZ.

Η αγορά ενός δεδομένου ταύρου μπορεί να είναι επιλέξιμη για βοήθεια μόνο μία φορά, σύμφωνα με το agropolska.pl.

Εάν ένας παραγωγός γεωργικών προϊόντων που πουλήσει έναν ταύρο για τον οποίο έλαβε ενίσχυση εντός 24 μηνών από την αγορά του, θα υποχρεωθεί να επιστρέψει μέρος της ενίσχυσης.

Το ποσό της ενίσχυσης που επιστρέφεται πρέπει να είναι ανάλογο με τον αριθμό των μηνών που είναι η διαφορά μεταξύ 24 και του αριθμού των μηνών που έχουν περάσει από την ημερομηνία αγοράς.

Οι PZHiPBM και PZPBM υπέβαλαν αίτηση στον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης για την έναρξη προσλήψεων για υποστήριξη.

Featured Image