Στις Βρυξέλλες επέστρεψαν εκατοντάδες -προς το παρόν- τρακτέρ στέλνοντας μήνυμα στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λιγότερο από ένα μήνα μετά την ιστορική αγροτική κινητοποίηση της 1ης Φεβρουαρίου με 1.300 τρακτέρ.

Σύμφωνα με βελγική εφημερίδα Le Soir, το «παρών» δίνουν σήμερα αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα, αλλά και από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στην πλατεία Σούμαν, αποκλείοντας την έδρα του Συμβουλίου της Ε.Ε., όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και έσπασαν κιγκλιδώματα πλησιάζοντας το κτίριο, όπου διεξάγεται η συνεδρίασε.

Featured Image

Αστυνομικοί προσπάθησαν νωρίτερα να εμποδίσουν την διέλευση των αγροτών εκτοξεύοντας νερό υπό πίεση από τουλάχιστον τρία οχήματα.

Οι αγρότες εκφράζουν τον θυμό τους για την έλλειψη ανταπόκρισης από τις ευρωπαϊκές αρχές στα αιτήματά τους, όπως τα εξής: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Featured Image