Προβλήματα από τις πλημμύρες αντιμετωπίζουν οι καστανοπαραγωγοί της Θεσσαλίας, καθώς δεν μπορούν να πάνε στα κτήματά τους.

Ο κ. Νίκος Τσιντσιράκος που καλλιεργεί 120 στρέμματα με κάστανα αναφέρει στο Agronewsbomb ότι η παραγωγή στην Μελιβοία είναι αρκετά μειωμένη μάλλον λόγω της σφήκας. Σύμφωνα με τον ίδιο το ζητούμενο θα είναι η ποιότητα φέτος, από την οποία θα εξαρτηθεί και η τιμή του παραγωγού. Πέρσι οι ανώτερες τιμές έφθασαν και τα 2,80 ευρώ το κιλό, ενώ στα αποθηκευμένα τα 1,40 ευρώ ανά κιλό. Ενδιαφέρον ακόμα το εμπόριο δεν έχει δείξει καθώς είναι πολύ νωρίς, ενώ μην ξεχνάμε ότι η περιοχή αντιμετωπίζει και προβλήματα από τις πλημμύρες, ενώ έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές υποδομές, δρόμοι κ.λπ.

Μείωση παραγωγής σε Αιτωλοακαρνανία και Άρτα

Featured Image

Ο κ. Γιάννης Πετρόπουλος, παραγωγός κάστανου Άνω Κεράσοβο, από την πλευρά του τόνισε μιλώντας στο Agronewsbomb: “σφήκα και σήψη τα έχει χτυπήσει από πέρσι τα κάστανα και στην περιοχή μας, αλλά σε μικρότερο βαθμό από άλλες περιοχές. Είναι ακόμα νωρίς γιατί έχει οψιμίσει η παραγωγή κατά 15 μέρες, οπότε θα μπούμε για μάζεμα κατά τα τέλη Σεπτέμβρη. Η παραγωγή είναι μειωμένη, αλλά θα είναι πιο χοντρά τα κάστανα φέτος. Έτσι γίνεται συνήθως. Πέρσι πήγαμε καλά στις τιμές, αλλά υπήρχε πρόβλημα με το μύκητα. Κατά μέσο όρο ξεκίνησαν με 1,70 οι τιμές και έφτασαν μέχρι 2,80. Και φέτος μπορεί να πάει καλύτερα η τιμή. Θα δούμε σε ένα μήνα περίπου. Και στην Άρτα υπάρχει πρόβλημα με το μύκητα και σύμφωνα με παραγωγούς έχουν πέσει τα φύλλα από τα δέντρα”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image