Από τον Αλμυρό Μαγνησίας ξεκινά ο αλωνισμός των κριθαριών αυτές τις ημέρες.

Όσον αφορά στο βυνοποιήσιμο κριθάρι και εκτιμήσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας η οποία κάνει χρόνια συμβόλαια με παραγωγούς, αναμένονται δυο ταχυτήτων κριθάρια. Τα κριθάρια από εξωχώραφα και πλαγιές, που δεν πρόλαβαν τις βροχές στο σωστό χρονικό σημείο, αναμένεται να έχουν μειωμένες αποδόσεις, ενώ τα κριθάρια στα καμπίσια χωράφια που κρατάνε υγρασία λόγω άλλης σύστασης, θα πάνε πολύ καλύτερα.

Επίπτωση από την ξηρασία σε χωράφια χωρίς επαρκή υγρασία αναμένεται και ως προς την ποιότητα, καθώς το μέγεθος του κόκκου είναι μειωμένο και γενικά οι παραγωγές δεν θα είναι καλές.

Πέρσι, θυμίζουμε, τα πιο πολλά χωράφια είχαν υψηλές αποδόσεις της τάξης των 500 κι άνω κιλών το στρέμμα, ενώ οι τιμές στα συμβόλαια ήταν στα 24 λεπτά το κιλό.

Featured Image

Την εφετινή χρονιά, η τιμή συμβολαίου είναι στα 20 λεπτά, αλλά η Αθηναϊκή Ζυοθοποιία παρακολουθεί και τις εξελίξεις στην αγορά.

Τα πρώτα αλώνια βυνοποιήσιμου κριθαριού αναμένονται στην περιοχή του Αλμυρού. Οι δε εκτάσεις στα κριθάρια βύνης είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image