Η απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης μικρών μηρυκαστικών εντός περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και τα «κλειστά», για τα αμνοερίφια, σφαγεία, έχουν εξαφανίσει από τα κρεοπωλεία της Καρδίτσας αρνιά, κατσίκια, πρόβειο και γίδινο κρέας.

Όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος των κρεοπωλών κ. Μπέσιος, αλλά και άλλοι επαγγελματίες του χώρου με τους οποίους επικοινωνήσαμε, λόγω ακριβώς των πρωτοκόλλων που ακολουθούνται για την εξάλειψη της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών δεν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποιος να αγοράσει τα προαναφερόμενα είδη κρέατος.

Ταυτόχρονα και η ζήτηση από την πλευρά του καταναλωτικού κοινού, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπέσιο είναι πολλή μειωμένη και πολλοί λίγοι πελάτες των κρεοπωλείων αναζητούν αρνί, παϊδάκια κ.λ.π.

Featured Image

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε άνθρωπος που δραστηριοποιείται στο χώρο, θα πρέπει να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες για τον Δεκαπενταύγουστο, όπου πολλοί έσπευδαν να σουβλίσουν αρνί ή κατσίκι ενώ ήταν και παραδοσιακό έδεσμα στα πανηγύρια.

Θυμίσουμε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, όπως τονίστηκε από την περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα, η περιφέρεια θα βγει από την επιτήρηση τέλος Αυγούστου. Κι αυτή ήταν μία δήλωση που έγινε πριν εμφανιστεί και κρούσμα στον Σταυρό Καρδίτσας, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Οπότε οι λάτρεις αρνιού και κατσικιού θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να το βρουν στα κρεοπωλεία.

Θυμίζουμε ότι η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και πως τα μέτρα αφορούν την «εκρίζωσή» της από τα ζώα.

Featured Image