Featured Image

Η Copa και η Cogeca χαιρετίζουν την κοινή πρόταση ψηφίσματος που εγκρίθηκε 24/3/22 με μεγάλη πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την ανάγκη για ένα επείγον σχέδιο δράσης της ΕΕ για τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Ε.Ε. υπό το φως της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Αυτή η κίνηση ακολουθεί και ευθυγραμμίζεται με τη Διακήρυξη των Βερσαλλιών του Υπουργικού Συμβουλίου και την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι καθησυχαστικό να βλέπουμε πολλά πολιτικά κόμματα να συγκεντρώνονται για το κρίσιμο θέμα της επισιτιστικής ασφάλειας, ειδικά δεδομένου του αντίκτυπου της τρέχουσας κρίσης που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δηλώνει η Copa και η Cogeca σε δελτίο τύπου της.

Η πρόταση δικαιολογημένα αναγνωρίζει ότι η επισιτιστική ασφάλεια δεν σημαίνει μόνο τη διαθεσιμότητα τροφίμων προμήθειες αλλά και προσιτές τιμές που επηρεάζουν περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα της κοινωνίας. Ως ένα σημαντικός διεθνής παράγοντας, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευθύνη της διασφάλισης των τροφίμων ασφάλεια σε περιόδους κρίσης, τόσο εντός όσο και εκτός ΕΕ και ευθύνη για παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη μέσω εσωτερικής παραγωγής και με την ανάπτυξη ανθρωπιστικής και οικονομικής υποστήριξης. Εξίσου, επίκαιρη είναι η έκκληση για όλες τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της επερχόμενης σποράς και παραγωγής σεζόν στην Ουκρανία, στην οποία τα μέλη του Copa και της Cogeca είναι έτοιμα να βοηθήσουν σε εναργή συνεργασία.

Featured Image

Ο ουκρανικός εταίρος της UNAF δηλώνει ότι ευρωπαίοι αγρότες και οι αγροτοσυνεταιρισμοί χαιρετίζουν την έκκληση για λήψη επειγόντων προσωρινών μέτρων αύξηση της παραγωγής της ΕΕ για την περίοδο συγκομιδής 2022, προκειμένου να συμβάλει στην επισιτιστική ασφάλεια της ΕΕ και επίσης, χαιρετίζει την ιδιαίτερη προσοχή που δίνεται στη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της ΕΕ λόγω της απότομης αύξησης τιμές λιπασμάτων και ενέργειας. Η Copa και η Cogeca εκτιμούν την ταχεία και αποτελεσματική εργασία των μελών του Κοινοβουλίου αυτό το ψήφισμα, καθώς και την αφοσίωσή τους στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας στον τομέα των τροφίμων και τροφοδοτούνται σύμφωνα με τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας.

Agrogata