Υπάρχει άραγε αντίστοιχο πρόβλημα και με την πληρωμή του 2023;

Το Agronewsbomb από χθες νωρίς το απόγευμα έφερε στη δημοσιότητα το πρόβλημα με τις επιστροφές επιδοτήσεων για το έτος 2022, στις οποίες καλεί ο αρμόδιος οργανισμός, χιλιάδες αγρότες, κατά πώς φαίνεται.

Δείτε εδώ το θέμα που αποκάλυψε πρώτο το Agronewsbomb

Μπιλιετάκια ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες για επιστροφή ενιαίας 2022

Όπως αναφέρει νεότερο ρεπορτάζ μας, δεκάδες χιλιάδες είναι οι παραγωγοί που πληρώθηκαν λάθος ποσά βασικής και πρασινίσματος το 2022, χωρίς να το γνωρίζουν.

Τώρα αυτά τα ποσά, απαιτούν οι αρμόδιοι, να τα επιστρέψουν οικειοθελώς οι παραγωγοί, ειδάλλως θα παρακρατηθούν από το επερχόμενο τσεκ του 2024. Δηλαδή, χιλιάδες παραγωγοί ενδέχεται να μην πάρουν χρήματα καθόλου τον ερχόμενο Οκτώβριο και το Δεκέμβριο, επειδή κάποιοι ανακάλυψαν μετά από 2 χρόνια περίπου, ότι έγινε λάθος. Άραγε ο παραγωγός μόλις κάνει λάθος ή τα ΚΥΔ, δεν υφίστανται μόνοι τους τις συνέπειες;

Σοβαρό ενδεχόμενο να “χτυπήσει” και η πληρωμή βασικής του 2023;

Η υπόθεση όμως, υπάρχει πιθανότητα, να έχει “ουρές” αν ευσταθούν όσα μας λένε πηγές από πύλες, καθώς δεν αποκλείεται όλο αυτό το τεράστιο θέμα, να αφορά και να έχει επίπτωση και στις πληρωμές ενιαίας του 2023. Κι αυτό γιατί η πληρωμή του 2023 έγινε με βάση την αντίστοιχη πληρωμή του 2022. Απλώς το 2023 δεν υπάρχει πρασίνισμα, αλλά οικολογικά σχήματα, τα οποία πληρώνονται ξέχωρα, άρα κατά κάποιο τρόπο η ζημιά περιορίζεται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ζήτημα φέρεται να αποκαλύφθηκε τώρα ενόψει της πληρωμής του 2024, η οποία για να γίνει σωστά τώρα, πρέπει να προηγηθούν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Featured Image

Το επίμαχο μήνυμα

Ειδοποίηση αχρεώστητων ποσών ΕΑΕ 2022

Αξιότιμε/ή κύριε/α… ας γνωρίζουμε ότι κατόπιν μηχανογραφικών ελέγχων στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης έτους 2022 έχουν προκύψει αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, στο πλαίσιο χορήγησης άμεσων ενισχύσεων έτους 2022.Προκειμένου να παραλάβετε την πρόσκληση – πρώτη ατομική ειδοποίηση διαπίστωσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, που σας αφορούν, παρακαλούμε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα:https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/upap

Μπορείτε να υποβάλετε έγγραφες παρατηρήσεις, στην εφαρμογή Αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών με επισυναπτόμενα αποδεικτικά στοιχεία, που να ενισχύουν τα επιχειρήματά σας.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image