Χειροπέδες σε έναν 54χρονο, ο οποίος πωλούσε παράνομα 150 κιλά ελαιολάδου στην περιοχή του Κολωνού, πέρασαν το μεσημέρι της Κυριακής (19/11) αστυνομικοί από την Ομάδα Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 54χρονος είχε σταθμεύσει ένα βαν κοντά σε υπαίθρια αγορά της περιοχής και το είχε διαμορφώσει κατάλληλα ως «πάγκο», προκειμένου να πουλήσει παράνομα σε ενδιαφερόμενους το λάδι, αλλά και ξηρούς καρπούς.

Το αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδο εστάλη στο Γενικό Χημείο για εξέταση, ενώ σε βάρος του 54χρονου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, σύμφωνα με το enikos.gr.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από την Ομάδα Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, μεσημβρινές ώρες χθες (19-11-2023) στην περιοχή του Κολωνού, 54χρονος ημεδαπός που κατελήφθη να ασκεί εμπορική δραστηριότητα ελαιολάδου σε υπαίθριο χώρο χωρίς να διαθέτει τη νόμιμη άδεια πώλησης και τα απαραίτητα παραστατικά αγοράς.

Featured Image

Ο 54χρονος είχε σταθμεύσει το όχημα του, τύπου van, πλησίον υπαίθριας αγοράς, όπου υπήρχε κινητικότητα ατόμων και το είχε διαμορφώσει κατάλληλα για αγοραπωλησία.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (150) κιλά ελαιολάδου αμφιβόλου προελεύσεως-ποιότητας και ακαταλληλότητας για βρώση, καθώς και (60) κιλά ξηρών καρπών.

Ακολούθως, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την εμπορία τροφίμων και την ασφάλεια της υγείας από την κατανάλωση αυτών.

Επίσης, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες λαδιού και απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο προς εξέταση.

Ακόμη, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -2.000- ευρώ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Featured Image