Για το μείζον θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε χθες ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης.

Έκανε λόγο για κακές πληρωμές, καταφέρθηκε κατά του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ και κάποιων στελεχών που, έχουν όπως πρόσθεσε, αποχωρήσει.

Μάλιστα τόνισε πως είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν γίνει δυο κλήσεις από τον Εισαγγελέα και μια ακόμα που έρχεται, που είναι -όπως είπε- και πιο μεγάλη. “Θα καταθέσουμε νέα στοιχεία”, κατέληξε.

Αποδέσμευση ΑΦΜ

Ευχάριστα ήταν και τα νέα που αποφάσισε να ανακοινώσει από την σύσκεψη των κτηνοτρόφων, που αφορούν στην αποδέσμευση 5.000 ΑΦΜ, πολλά από τα οποία αφορούν σε παραγωγούς της Κρήτης για την πληρωμή επιτέλους των βασικών ενισχύσεων που δεν έχουν λάβει.

Featured Image

“Προσπαθούμε εδώ και δύο μήνες να φέρουμε ίσα την αδικία που έχει γίνει στην Κρήτη”, ανεφερε ο νέος αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Λ. Ζερβός σε σύσκεψη στην ΕΑΣ Ηρακλείου προ ημερών, υποστηρίζοντας πως από τα 16.000 αρχικώς δεσμευμένα ΑΦΜ τα 10.000 είναι ΑΦΜ κρητικών κτηνοτρόφων, αναφέρει η fonimaleviziou.gr.

Επιπλέον έκανε γνωστό, δηλώνοντας και ο ίδιος εξοργισμένος, πως “μόλις την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι ενημερώθηκαν από την Εισαγγελία Ηρακλείου και την οικονομική αστυνομία, για την προώθηση από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Συμανδράκο άλλων 2.500 δεσμευμένων ΑΦΜ που αφορούν σε Κρητικούς παραγωγούς”. Μάλιστα είπε, πως “από αυτήν τη λίστα το 80% αφορά σε παραγωγούς του νόμου Ηρακλείου”. Τόνισε δε, πως αυτό “έγινε από τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, μόλις δύο ημέρες πριν από την παραίτηση του”. Ο κ. Ζερβός σημείωσε πως στόχος του υπουργείου και της νέας ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να καταφέρουν να αποδεσμεύσουν όλα τα καθαρά ΑΦΜ για να προωθηθούν σταδιακά και οι πληρωμές των παραγωγών.

“Έστω και ένα ΑΦΜ που έχει δεσμευτεί αδίκως αποτελεί για μας προτεραιότητα να αποδεσμευτεί”, τόνισε.

Δείτε το βίντεο

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image