Featured Image

Νέες ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκη στη βουλή εγγράφως, έπειτα από σχετική ερώτηση βουλευτών της Νίκης.

Σχετικά με την Ερώτηση 2967/01-02-2024 που κατέθεσαν οι Βουλευτές, όπως αναφέρονται στον πίνακα αποδεκτών, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής, τονίζει εγγράφως ο Λ. Αυγενάκης:

Περαιτέρω, ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις ο ΥΠΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης, ξεκαθάρισε ότι η αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Στην κατεύθυνση αυτή, υλοποιείται και η σειρά μέτρων που έχουν παρθεί έως τώρα με πρωτοβουλία του ίδιου του Υπουργού. Ειδικότερα, έχει ξεκινήσει ήδη η διόρθωση των διοικητικών λαθών καθώς και των παραλείψεων της προηγούμενης θητείας του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφορικά με τη Διόρθωση Ενιαίας Αίτησης Ενισχύσεων 2023. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται δεκτό το αίτημα των δικαιούχων για διορθώσεις γενικά της Ενιαίας Αίτησης Ενισχύσεων του 2023 και η διορθωτική πληρωμή, που αναμένεται κι αυτή να γίνει πριν το Πάσχα, θα απορροφήσει τα αδιάθετα κονδύλια του προηγούμενου έτους, ύψους 88.000.000€. Το άνοιγμα της αίτησης θα γίνει ταυτόχρονα με αυτήν των Οικολογικών Σχημάτων.

Σε ό,τι αφορά τα δεσμευμένα ΑΦΜ ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη ξεκινήσει τον αποχαρακτηρισμό των περίπου 16.000 δεσμευμένων ΑΦΜ με βάση την αιτία δέσμευση τους, μέσω διοικητικών ελέγχων και όπου απαιτείται προγραμματίζεται άμεσα επιτόπιος έλεγχος (για τα έτη 2020 – 2023).

Featured Image

Στόχος του Οργανισμού και της νέας διοίκησης είναι όσοι νόμιμα το δικαιούνται να τους καταβληθούν τα χρήματα που αναλογούν και οι υπόλοιποι να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση.

Επίσης, έχει δοθεί άμεση εντολή, όσοι δικαιούχοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κι έχουν δικαιωθεί να πληρωθούν άμεσα.

Newsroom Agronewsbomb