«Όσο η ελληνική οικονομία θα αναπτύσσεται τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ευελιξία της πολιτείας για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός, σε μήνυμά του στο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με θέμα «Η Αυξανόμενη Εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο κ. Αυγενάκης στάθηκε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας λέγοντας ότι «έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια και αυτό, χάρη στην προσεκτική δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης και στη διαρκή ανάπτυξη του εξωστρεφούς χαρακτήρα της οικονομίας μας. Η αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει περιέλθει, συνιστά το καλύτερο εχέγγυο για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε για τις επόμενες γενιές».

Αυγενάκης: Στόχος η εμβάθυνση των εμπορικών μας σχέσεων με χώρες-εταίρους στην ΕΕ

Featured Image

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι στόχος αποτελεί επίσης η «εμβάθυνση των εμπορικών μας σχέσεων με χώρες-εταίρους στην ΕΕ αλλά και με Τρίτες Χώρες αποτελεί το κεντρικό αντικείμενο συζήτησης σε διμερείς συναντήσεις, αλλά και συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα στα ‘Ατυπα και Τακτικά Συμβούλια στην Ευρώπη αλλά και διεθνή Συνέδρια».

Τέλος, επισήμανε ότι το ΥΠΑΑΤ συνεχίζει να δίνει κίνητρα για την απασχόληση νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα, εστιάζοντας αρχικώς στα «εφόδια και τις γνώσεις, που θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν τη δραστηριότητά τους, να ξεφύγουν από το παραγωγικό μοντέλο όπως το γνωρίζουμε μέχρι τώρα και να διαπρέψουν και εκτός συνόρων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ