Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 θα έχουν περιθώριο οι παραγωγοί να εξοφλήσουν τις εισφορές τους προς τον οργανισμό μετά την τρίμηνη παράταση που κλείδωσε.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρχαν πιέσεις προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ και ως εκ τούτου είχαμε θετική εξέλιξη καθώς όλοι αντιλαμβάνονται πως χιλιάδες παραγωγοί αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές, ειδικά στα πλημμυρισμένα, αλλά και λόγω των καθυστερήσεων πληρωμών των επιδοτήσεων.

Τουλάχιστον τώρα το ΥπΑΑΤ ενήργησε έγκαιρα και έχουμε αυτό το ευχάριστο.

Αλγεινή εντύπωσε είχε προκαλέσει το προηγούμενο διάστημα η “βροχή” SMS από τον οργανισμό σε χιλιάδες παραγωγούς για την σχετική εξόφληση.

Το δημοσίευμα του Agronewsbomb επιβεβαίωσε με σχετική του ανακοίνωση μετά από λίγη ώρα και το ΥπΑΑΤ:

Featured Image

Παράταση της προθεσμίας καταβολής της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς

Με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και ύστερα από συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, το ΔΣ του Οργανισμού αποφάσισε να εισηγηθεί την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την παράταση της προθεσμίας καταβολής της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς έτους 2023 μέχρι και την 30η Ιουνίου 2024.

Προϋπόθεση είναι οι ασφαλιζόμενοι αγρότες, που θα ασκήσουν το δικαίωμα της ευεργετικής αυτής διάταξης, να έχουν εξοφλήσει την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά του έτους 2022.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image