Σε απόγνωση λόγω ακαρπίας οι ελαιοπαραγωγοί. Αντίστοιχο πρόβλημα έχει και η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb.

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες η συγκομιδή της πράσινης ελιάς Αμφίσσης (Κονσερβολιά) στην περιοχή της Φθιώτιδας. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Στυλίδος κ. Γιώργος Πλιάτσικας στο Agronewsbomb: “η παραγωγή φέτος στις Κονσερβολιές είναι στο 3-5% μιας κανονικής χρονιάς. Φανταστείτε ότι μπαίνουν οι παραγωγοί στα χωράφια και τελειώνουν το μάζεμα σε 2-3 ημέρες. Κάθε μέρα τώρα παραλαμβάνουμε στην Ένωση 6-7 τόνους, όταν άλλες χρονιές παίρναμε 100 και 150 τόνους. Τιμή δεν έχουμε βγάλει γιατί δεν έχει και πολύ νόημα. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα εκτοξευτούν οι τιμές παραγωγού”.

Ο Περικλής Παπασάικας, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινούργιου τόνισε στο Agronewsbomb: “η παραγωγή στην πράσινη ελιά Αγρινίου (Κονσερβολιά) είναι εξαιρετικά μειωμένη και δεν θα κυμανθεί πάνω από 3-5% μιας κανονικής χρονιάς. Πέρσι οι τιμές ήταν εξευτελιστικές για το 200άρι στα 55 λεπτά. Φέτος θα περάσει τα 1,50, όμως δεν υπάρχει παραγωγή και θα πεινάσει ο παραγωγός. Πρέπει να ληφθούν μέτρα”.

Newsroom Agronewsbomb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ