Σε απόγνωση λόγω ακαρπίας οι ελαιοπαραγωγοί. Αντίστοιχο πρόβλημα έχει και η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb.

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες η συγκομιδή της πράσινης ελιάς Αμφίσσης (Κονσερβολιά) στην περιοχή της Φθιώτιδας. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Στυλίδος κ. Γιώργος Πλιάτσικας στο Agronewsbomb: “η παραγωγή φέτος στις Κονσερβολιές είναι στο 3-5% μιας κανονικής χρονιάς. Φανταστείτε ότι μπαίνουν οι παραγωγοί στα χωράφια και τελειώνουν το μάζεμα σε 2-3 ημέρες. Κάθε μέρα τώρα παραλαμβάνουμε στην Ένωση 6-7 τόνους, όταν άλλες χρονιές παίρναμε 100 και 150 τόνους. Τιμή δεν έχουμε βγάλει γιατί δεν έχει και πολύ νόημα. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα εκτοξευτούν οι τιμές παραγωγού”.

Featured Image

Ο Περικλής Παπασάικας, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινούργιου τόνισε στο Agronewsbomb: “η παραγωγή στην πράσινη ελιά Αγρινίου (Κονσερβολιά) είναι εξαιρετικά μειωμένη και δεν θα κυμανθεί πάνω από 3-5% μιας κανονικής χρονιάς. Πέρσι οι τιμές ήταν εξευτελιστικές για το 200άρι στα 55 λεπτά. Φέτος θα περάσει τα 1,50, όμως δεν υπάρχει παραγωγή και θα πεινάσει ο παραγωγός. Πρέπει να ληφθούν μέτρα”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image